Känns som vi är på gång

Jag vill absolut inte ropa hej ännu eller i onödan – jag menar, jag vet ju att hennes artros aldrig försvinner – men efter denna helvetessommar, så känns det nu för första gången som vi är på väg åt rätt håll i alla fall. Med små, små steg.

I lördags red jag Ivarssonsrundan och jag red hela rundan för första gången. Dvs utan att hoppa av och gå. Jag kan inte påstå att det kändes jättebra, jag satt och kände de där korta stegen med vänster bak hela tiden och först mot slutet blev det lite bättre. Jag erbjöd galopp men det ville hon icke. Men det trippiga, stela är borta.

Men det är otroligt svårt att klä sig nuförtiden! Antingen ger jag mig iväg iklädd regnkläder och hamnar i världens solgass och håller på att dö av värmeslag. Eller så rider jag ut i solsken utan regnkläder och kommer tillbaka genomblöt…

Igår söndag, gick det bättre! Vi red banvallen bort och hon fick gå väldigt lång och låg medan jag tryckte på bakdelen lite, lite grann. Sedan red vi ner den där parallella stigen tillbaka, som mynnar ut på Ängavägen och banvallen igen. Där var bitvis väldigt blött och bäcken som brukar rinna under stigen, forsade nu tvärsöver. Men Cola var jättemodig och tog sig allt över – bara hon fick göra det i sin takt utan att jag manade på henne. ❤ Sedan krävde jag henne aningens, aningens mer av hennes samling och vi red serpentiner, ställde åt vänster och höger, rakriktade, ryggade, travade lugnt och taktfast en bit och till slut gick hon JÄTTEFINT och då lyckades hon även länga stegen bak! 💕🥰

Jag får fortsätta så. Med bara ytterst små ökningar av kraven. Eller ökningar av vägsträckan. Och så småningom bägge delar. När hon är mogen för det, om hon vill, ska hon få galoppera. Korta sträckor i samlad galopp till att börja med. (Jag har ju veterinärens ord ringande i öronen: ”MYCKET skritt och MYCKET galopp!” Men det är ju när hon nått upp till sin nivå som hon hade innan…

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.