Blogg,  Djur,  foto

Att gå runt trädet

I dag var det ridtur igen och det gick jättebra idag också! 🥰 Vi red risskogen bort och banvallen hem och jag satt av när vi skulle upp för backarna i risskogen. Två galopper i dag med, som kändes runda och fina. Hon var dock lika tveksam och ”ovillig” i själva fattningarna, med öronen bakåt, som de senaste gångerna och jag fick försöka några gånger, men när det väl lyckades, så gick hon hur bra som helst. Det kanske trots allt ÄR så att hon känner nån sorts obehag i själva fattningen, som sen går över? Men det kan ju inte vara något oöverstigligt, för då skulle hon väl protesterat ännu mer. Och galopprörelser är bra för stela leder…

På ett ställe utmed banvallen är det ett ungt träd som antingen knäckts nära roten eller som vält och tagit med sig rotvältan. Det är såpass långt att det har tagit spjärn mot ett träd på andra sidan vägen och böjt sig. Där hänger det nu i en båge sedan en vecka och kan ramla ner i huvudet på nån vilken dag som helst! 😟😱 (Det är branta klippväggar på bägge sidor så träden växer på mycket högre nivå än vägen.) Det känns faktiskt riktigt, riktigt läskigt att rida under där! Jag har gjort det ett par gånger, men nu vågar jag inte utmana ödet längre. Det kan ju hänga kvar där i månader, eller det kan knäckas i morgon dag. Eller om det inte knäcks, så kan det kasa ner längs det andra trädets stam och så kan det släppa. Usch!!! Som sagt, numera undviker jag det. Jag sitter av strax innan och så går vi upp för det skogklädda berget (finns stig) och förbi på ovansidan och ner på vägen på andra sidan. Sedan sitter jag upp igen och fortsätter. Cola tycker det är mysigt för då får hon beta lite gräs uppe i skogen. 😁

Men jag hoppas att någon snart kan ta ner det! För det är faktiskt livsfarligt. Viktoria har fått reda på att det är kommunen som äger träden där och lovade försöka hitta nåt telefonnummer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.