Blogg,  Djur,  foto

Torrt och soligt

Det ökenartade vädret fortsätter, men nu har de lovat regn till helgen. Vi får hoppas att det stämmer. För det är väl inte riktigt normalt att hästen söker skydd i skuggan för att det är för gassigt i april? 🤔

Det blev i alla fall en härlig runda för några dagar sedan. Upp längs Gläsbackavägen och över hygget med allt ris, för att komma till den långa serpentinformade galoppbacken mot Tranabo. Tjohoo! Matte har alltid hjärtat i halsgropen där, men jag testade ”fartkontrollen” halvvägs och den fungerade. 😆

Risigt och dant, men det går faktiskt riktigt bra att gå den här vägen.

Denna gång var det inga kalvar lösa uppe på Fällesåsen i alla fall och det var ju skönt. Det blev ju galopp även efter stenbron, mot Fällesåsen till, men sedan gjorde vi något så ovanligt som att skritta upp den sista backen! Bara för att, liksom. Cola verkade något stressad över detta först, men fann sig förvånansvärt fort vid det och inså att då kunde man ju passa på att sno åt sigra grässtrån här också, i förbifarten. 😂

I söndags tog jag en promenad själv, dels för att kolla in stenbron mellan Stupet och Gläsbackavägen och dels bara för skojs skull. Det är nåt stopp under stenarna vid den bron för marken är fortfarande blöt runtom, trots torkan. Det går inte att komma åt för att se under stenarna (om man inte vill bada) men jag fick i alla fall bort lite, lite grann emellan, så att vattnet från sidorna rann tillbaks ner i diket något fortare.

Testade markens bärighet och jag tror faktiskt man ska kunna rida här, även när det ser ut så här…

Sedan gick jag omkring i områdena i närheten och det var riktigt trevligt. Löven är snart utslagna och solen strålade och så träffade jag på en stor fin snok som låg och solade sig. 🥰

Ser ni den lilla vita pricken där framme till vänster? Tror ni det går att galoppera förbi där?
Det är en avsågad björkstam och den andra halvan ligger på högersidan, osynlig härifrån. Och det går INTE att galoppera förbi där utan tvärnit och tvära kast åt diverse håll! 😂 🤣

I förrgår blev det bara rundan längs banvallen och risskogen tillbaka mot Ivarssons. Det går ju ändå inte att låta bli att njuta av sol och grönska nu, även om det känns oroande inför betessäsongen med denna torka. Men vi får ju verkligen hoppas att det kommer tillräckligt med regn – än är det ju inte för sent.

Pikasso har lämnat gården nu, och flyttat till de evigt gröna ängarna. Det kändes lite konstigt och sorgligt för han har ju varit till salu länge och F har sagt att han varit helt bra i ryggen efter sina behandlingar. Men nu blev han plötsligt utdömd. Men det har säkert sina förklaringar som jag inte känner till.

Den 1 juni kommer så den tionde hästen – som är ännu en hingst – till Örnatorpet. Hur det nu ska gå med tillgång på hagar..? Det kommer alltså att behövas tre hagar åt gången som betas, så då gäller det att det finns tillräckligt med gräs!!! En hage till Crut och Roy. En till den nya hingsten. Och en till resterande sju hästar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.