Blogg,  Djur,  foto

Våren på väg?

En morgon var det verkligen vår i luften här! Fåglarna sjöng som besatta, det var sju grader varmt! Sedan är det ju det där alldeles speciella LJUSET som kommer fram mot eftermiddagen, som påminner om löveldning, ridturer i ljus fram mot kvällningen på fuktiga vägar och DOFTEN! Vet inte varför, men jag blir lika gråtmild av det varje år. Trots att det är jättehärligt så gör det ont, liksom…

Tömkörningen har gått jättebra över helgen, men igår tog vi en rejäl promenad på en timma istället som omväxling. Tyckte vi behövde lite andra vyer.
Vi gick över bron och landsvägen, bort till Tallvägen och upp i skogen en liten bit ovanför. Där fick hon faktiskt tio minuters matpaus för hon hittade massor av ätbart! 😆

På vägen hem, när vi hunnit till strax innan landsvägen, så började hon plötsligt takta och fick små ”springa-runt-utbrott”. Det kändes lite nervöst med landsvägen framför oss och jag försökte först med ett milt ”prrrrr” men det hjälpte inte. Då tog jag fram mitt lägre tonfall och höll henne lite hårdare i grimman under några steg.
Det jag funderar över är hennes blick hon gav mig då. Jag är övertygad om att den betydde nåt för den var väldigt speciell. Hon spände verkligen ögonen i mig och såg sådär aningen ”vild men frågande” ut. ??
Jag tror faktiskt i efterhand att den helt enkelt betydde: den här promenaden var kul och uppiggande – nu kan vi väl springa lite?
Att det sedan var högst olämpligt på en villagata tio meter innan landsvägen var en annan sak.
Ja vi kom ju över, fast hon fortsatte springa på volter i skogspartiet efteråt också. Men när vi väl kommit över bron så gav hon upp och återgick till sin position bakom mig. 😍

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.