Promenad och paddockbus

Först är det ju någon som tappat några strån hö på stallplanen!! Får icke förfaras. 😄

Sedan tar vi en uppvärmningspromenad. Hmmm… mera mat överallt.

Efteråt bestämmer jag att hon ska få springa av sig lite i paddocken. Hon får ju inte jobbas i mjukt underlag eller på volter, men jag bedömer att dels är paddocken sådär halfrusen nu, dels handlar det inte om mer än ca 15-20 minuter, dels jobbas hon inte speciellt alls och det är väääldigt sällan hon vistas där.

Så på med longerlinan och ut på volten. Inte särskilt populärt och först travar hon knackigt som tusan, som för att visa att ”Titta! Här kan jag ju inte springa!” Sedan sneddar hon inåt och låtsas inte förstå när jag vill byta varv. Jag får upp henne i en bra galopp i ett halvt varv på volten.
Men i nästa galopp, åt andra hållet, då vaknar hon plötsligt till och brallar iväg som tusan och ligger ner i svängarna. 😂
Då kopplar jag loss henne och jagar på henne lös i paddocken och då är det minsann inte svårt alls att trava med svikt och framåtbjudning och svansen rakt upp och ”fnoorrrk”. Och en massa racergalopper med tvärnitar.
När hon hållit på ett tag och blivit varm och mjuk, så kopplar jag på linan igen och då går det fint att trava och galoppera i bägge varven. 😄
Men det får räcka med ett par varv åt bägge håll nu. Huvudsyftet var ju att hon skulle få springa av sig lite energi. ❤

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.