Blogg,  Djur,  foto

Tillfällig istid

Nu när vägen genom hagen är öppen, får man passa på att ta rundor åt det hållet. Mörkret kommer tidigt nu, men jag konstaterade i helgen att om man rider ut 15.10 så hinner man precis ta en entimmarsrunda innan det blir mörkt. Sedan måste man ha pannlampa om man vill se nåt. Och det vill man. 😜

Efter en lååång räcka av jämngrå dagar fick vi plötsligt sol och frost. Ända ner till minus 10 på nätterna och minus 5 på dagen.

Väldigt vackert, med den enda nackdelen att vägarna blir så hårda att åtminstone jag inte vill galoppera på dem. Men skritt och trav går ju bra.

Igår när vi kommit tillbaks till stallet efter turen, tyckte jag att vi kanske kunde galoppera ett par varv i paddocken. (Hon ska ju inte ridas där, men några varv på fyrkantsspåret någon enstaka gång, kan ju inte göra något.) Hon var ju uppvärmd och klar och hade gått bra…
Men detta blev ingen hit! Öronen fälldes tillbaka vid galoppfattning, galoppen kom mycket ovilligt, helst i vänster varv, och hela hon var som en sur, hoptryckt liten boll som galopperade fram, enbart beroende på intensiv drivning av mig. 😖
Jag tolkar detta som att det fortfarande känns väldigt obekvämt/jobbigt för henne på detta mjuka underlag – och kanske gör det lite ont också. Det känns bara så konstigt att hon gärna spurtar omkring där utan ryttare! Har tyngden av mig på hennes rygg, alltså såpass stor effekt?
Jag ska inte göra detta igen.
Åtminstone inte utan att jag får besked om, eller tror, att hon på nåt sätt är mycket bättre. Kanske byggt upp lite mer muskler i bakpartiet? Kanske lite mera galopparbete och över längre sträckor – när väglaget tillåter.

Idag rider vi banvallen bort. Vi rider bort till Torvbacken och tar en liten kringelikrok där in på en skogsväg och sedan tillbaka. Enbart skritt och trav, men rätt mycket trav och hon jobbar fint och det sker inga ”tapp” eller konstiga steg idag. 😊

Jovisst, man kan ju stå inne i boxen och ändå äta ur hönätet som hänger på utsidan… men varför? 😂😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.