Blogg,  Djur,  foto

Ökad framkomlighet

Idag skiner visserligen solen, men det blåser som attan i byvindarna. Får information om att de nedblåsta träden (från förra stormen) uppe vid Fällesåsen, har kapats idag, så nu kan man passera där igen. Hurra!

Colahästen känns pigg och glad i humöret, men det är fortfarande lite si och så med bakdelen. 😕 Men hon får bestämma tempot och det blir i varje fall en galopp på slät mark, plus lite trav. Hon satsar friskt i uppförsbacken vid Århult, men ”tröttnar” snabbt och bryter av. Dvs, hon verkar inte trött i ordets rätta bemärkelse, men det känns förmodligen inte riktigt bra i höften när hon får ta i.
Men på det stora hela har vi en mysig tur ihop.

Det är tredje dagen på kuren, denna omgången med hennes örter. Det är inte ren boswellia den här gången, utan en blandning som även innehåller schisandra och anis och nåt mer. Hoppas den hjälper henne.
Jag hoppas och tror att vi inte behöver åka till veterinären ännu. Jag menar, hon sa ju att det är ofrånkomligt att Cola kommer att känna av artrosen då och då, i all framtid, och då får jag helt enkelt anpassa ridningen efter hennes dagsform. Men jag skriver i alla fall ner här att hon har börjat tappa ibland igen, den senaste tiden. Inte som förut, då det var specifikt vänster bak – utan nu är det mera ett diffus ”bak” bara.
Vi får kolla hur det blir i vinter och med den här ört-kuren och sedan ska jag beställa tid för kontroll till våren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.