I efterhand

Jag ligger lite efter i tiden med mina inlägg här! I tisdags var hovis här och allt gick jättebra fram till vänster bak. En stund in i hanteringen, blev hon nästan oregerlig. Viftade och sparkade med hoven alldeles väldigt!
Det gick ju till slut, men var väldigt jobbigt och Anna och jag hade lite funderingar efteråt.
Jag gissar att hon får ont i sin höft där, i vissa lägen, och då reagerar hon väldigt på det. Kanske att artrosen är lite aktiv just nu? Hon har ju känts lite si och så vissa dagar nu, de sista två veckorna. Tappat bakdelen lite ibland och så.
Nu har jag köpt hem Boswellia igen (plus lite annat i mixen) som hon får börja äta igen, så får vi se hur det blir framöver och till nästa skoning.
I onsdags jobbar jag till 17 och vi hinner bara rida Ivarssons innan mörkret.
När vi kommer ner till banvallen, är Nina där med Roy och Crut som hon precis ska ut och gå en sväng med. Cola blir väldigt till sig! Helt omotiverat. (Tycker jag.)
De går åt det hållet vi kom ifrån och varje försök till att få Cola att fortsätta gå, resulterar bara i att hon reser hon sig! Hela tiden! 🙄😱
Vad göra? Jag vänder och följer efter dem en bit (i upphetsat tempo – taktning med höga benlyft) och när de viker av en annan stig efter en stund, lyckas vi fortsätta rakt fram samtidigt som hon hålls fullt sysselsatt: öppna, sluta, skänkelvikning, serpentiner… Och efter en liten bit till vänder vi och serpentinar oss ut till banvallen igen! 😃
Efter en bit ser vi Nina närma sig igen med Roy och Crut från en sidoväg! Jag får igång Cola i en något spänd trav och hon får trava förbi innan de hinner ända fram. Det är ju liksom inte lika lätt att resa sig om man travar! 😛😄
Vi fortsätter trava en halv kilometer till när vi ändå är igång och då har spänningarna släppt och hon känns bara normalt pigg – vilket f.ö. håller i sig resten av rundan.
I torsdags hinner vi med risskogen bort till krysset och banvallen hem.
Hon är pigg och jobbar bra på banvallen, även om hon gick ifrån mig lite mycket i galoppen…

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.