Höstprakt och gott gräs

Idag strålar solen och jag kan rida i skjorta och väst.
Innan vi ger oss iväg smörjer jag in hennes konstiga utslag, som är oförändrat, eller aningen större. Men det ömmar inte. Tänk om jag ändå visste vad det beror på!

Vi börjar med att gå en bit båda två och sedan har vi en sån där riktig mystur i lugnt tempo – visserligen i alla gångarter, men ändå i lugnets tecken. Det är så vackert med alla höstfärger i kvällssolen att man nästan får ont i ögonen. Vi får hålla oss ifrån skogarna hela denna veckan, tänker jag. Första veckan på äljakten.

Först rider vi runt Ivarssons och sedan en extra liten krok förbi pallfabriken och baksidan av brandstationen. Där växer jääättemycket långt, grönt, frodigt gräs på de breda vägkanterna och i de öppna, tomma hagarna. Cola dreglar.

Precis där vägen tar slut (och landsvägen börjar) och jag tänkt att vi ska vända, DÅ får Colahästen syn på en kossa på andra sidan 153:an!! Jag blir full i skratt, för hon ser så rolig ut. Från att ha gått och sneglat ner på det frodiga gräset vid vägkanten, så far plötsligt nacken rakt upp som ett periskop och hon stirrar på kossan, där långt borta. 😂
Jag vill dock inte stanna till, eftersom landsvägen är väldigt trafikerad och det skulle kunna hända att hon får för sig att bli rädd och börja tramsa. Jag vill heller inte göra helt om, för då kan hon ju få för sig att det är pga den farliga kon som vi vänder…
Så det blir ett mellanting. Jag drar runt henne ett kvarts varv bara (även om hon försöker att hålla kvar blicken på kon, under hela vändningen) och där får hon stanna och äta gräs en stund, tills hon glömt att det var en ko på andra sidan vägen. 😆

Sedan får hon stanna efter en bit och äta ännu mer gräs, medan vi lyssnar till det skarpa ljudet från motorcrosscyklarna på andra sidan vägen. De hörs väldigt skarpt och det är väl också en bra miljöträning?
Inte för att hon bryr sig. Hon äter. 😂

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.