Blogg,  Djur,  foto

Vi är kvar!

Vi är allt kvar uppe på gården trots allt! Det kostade en heldag med räfsning av hage, för att få bort det mesta av ekollonen. Så tar vi och plockar då och då, ifall det har ramlat ner många nya.

I förrgår hade vi en riktigt härlig tur igen! Vi var ute nästan 2 1/2 timma och forcerade både jobbig terräng, klättrade ner för branta backar och tog oss fram där det var sumpigt och vått emellan tuvor eller under brötigt ris. Det var även helt okej att rida över stenbron trots att den var dränkt av rinnande vatten, efter allt regnande! Och detta med en häst som är omöjlig att få till att gå i vattenpölar. 😂

Vi galopperade även så in i… fort uppför serpentinbacken, att jag var tvungen att mumla mitt mantra för mig själv: ”jag är inte rädd, hon kommer inte att ramla, jag är inte rädd…” 😱
I backen ner från Fällesåsen jobbade jag med att hon skulle trampa under sig med bakdelen och resultatet blev ju att när vi kom ned för backen så hade hon världens finaste samling. 💕 Fantastiskt sviktande fin skritt på tygeln och jättemjuk! Vi tog en liten trav också där, för att kolla av att den fina samlingen höll sig genom den och in i nästa avsaktning också och det gjorde den. ❤😍

Idag blev det fantastiskt väder efter efter en mulen morgon. Vi red en timme bara (elektrikern skulle komma så jag hade en tid att passa), men vi hann med att jobba lite på banvallen. Hon gick fint idag med.
(Men jag har märkt den senaste veckan att hon surar en aning och går emot när jag vill fatta galopp på plan mark? När hon väl galopperar, så går det som hejsan, men det är just själva fattningen. Tänker att hon kanske har aningens ont i ryggen av nån anledning? Ska försöka att inte bry mig, men gör en notering här ifall det skulle bli värre.)

Det var så skönt väder och ska visst bli ännu varmare i morgon, så när jag släppte ut henne i hagen efteråt, fick hon gå naken. Varken flugtäcke eller regntäcke – så skönt!!! 😍😄

Hade varit fint med två öron på sin häst, men man kan inte få allt! 😄

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.