Jävla ekollon!

Häromdagen blev det sånt där underbart väder efter regnet som det bara kan bli i september. Härligt soligt och skön värme, men helt annan luft än på sommaren.

Jag satte mobilkameran på inspelning för att fånga upp den där känslan av hovklapper, fågelkvitter och i övrigt tystnad. Precis då kom det ett överljudsplan av nåt slag och dånade över våra huvuden. 😂😂
Det kom senare flera stycken till, så det var slut med den stämningsfulla friden.

Men idag tog frid-känslan slut. Den som infann sig när vi fick flytta hem våra hästar till hagarna runt gården. Och varför då? Jo, ekollonen är mogna och dråsar ner från ekarna. Det finns ekar lite varstans i hagarna och naturligtvis ska just Cola älska dem.
Hon äter och äter och äter och letar verkligen aktivt upp dem! De är ju jättegiftiga! 😨😱
Likadant förra året, när hon gick i en hage med en ek i. Jag fick då flytta henne till en av tre angränsande ek-FRIA hagar. I år finns det bara två stycken utan ekar i, för den tredje har öppnats upp till en kulle där det kryllar av ek! Där SKALL betas av, så att stänga till där fick vi inte göra. 😠
De andra hästarna är tydligen inte alls benägna att smaska på dem, men eftersom Cola är det, och jag gärna vill att hon fortsätter leva och har hälsan, så får hon flytta från gården igen! För de två hagarna som är ekfria, ska sparas lite till och tas i bruk den allra sista tiden innan det blir dags för hö. 😖😢

Så det blir till att börja köra vattendunkar igen då. Ska flytta ner henne i morgon – i natt fick hon gå i en av de där två. En dryg kilometers promenad gör att det blir till att ha bilen som sadelkammare igen samt förvara mat och borstar o sånt i, så jag kan starta och avsluta ridpassen nete vid hagen. Mycket bökigare. Och av nån anledning är det alltid något man behöver, som finns kvar i stallet. Nån salva eller nåt.

Nina skulle flytta Roy och Crut till en angränsande hage där nere i Apel, och det är ju bra för då kan ju Cola i alla fall se andra hästar och slipper gå totalt isolerad!
Suck och jämmer och elände…

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.