Blogg,  Djur,  foto

Torkan bara fortsätter

Tåkappan på ena framskon har gått av och det är på den där trasiga hoven där hon tappade skon förra gången. Jag vågar inte riskera något, så jag avstår ridning nu några dagar tills hovslagaren kommer på lördag. Det är ändå typ 28 grader varmt varenda dag och inte riktigt någon njutning.
Eftersom det inte finns nåt riktigt gräs kvar i hagarna, så får hon gå utanför och äta nån timme varje dag istället.

Idag hittar jag en nedgång ner till ån som jag aldrig känt till på de 29 år jag bott här! 😆
Fast jag har liksom aldrig haft här att göra, det är ju inte så att man kommer till nån ridväg härborta…
Jag tänkte först att vi skulle ta oss över den gamla träbron, men Cola är skeptisk. Hon följer i alla fall tveksamt med några steg, men när jag sedan ser dåliga brädor och hål, så ångrar jag mig och vi vänder.

Sedan hittar jag alltså denna fantastiska nedgång till något som brukar vara mycket MER vatten, men ändå med platta ”stränder” där man skulle kunna gå i och bada benen. Om man ville. 😄


Jag tycker alltså att här är väldigt vackert, så efter nån timmas gräsätning ”off pasture” tar jag med Cola nerför den lilla stigen. Har tyvärr inte mobilen med då men plaskar i vattnet med fingrarna och säger: ”titta så skojigt!”
Cola tyckte inte alls att det är skojigt. Det är ÄCKLIGT! Bäckar, åar, sjöar, vattenslangar, you name it – det är VIDRIGT med vatten!!

Jag suckar och säger att hon är barnslig. Så vi går därifrån och hon får gå tillbaks in i hagen igen.
Jag hämtar mobilen och går ner till den blottade flodbanken igen, medan Cola står på andra sidan tråden och tittar på. I tryggt förvar.

Hemma såsar katterna omkring i värmen och verkar inte riktigt veta vad de vill göra egentligen. 😊
Hade det inte varit för torkan och den stora oron för foder till hästarna (nu – och sedan hela vintern!) så hade det varit fantastiskt alltihop och om 1 1/2 vecka börjar semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.