Blogg,  Djur,  foto

Inget regn

Igår hörde vi talas om regn som skulle besökt Varberg, men jag vet inte om det var sanning eller inte. Här kom inget i alla fall. 😩
I lördags kom i alla fall hovis och Colahästen fick manikyr och nya skor. 😊
Sedan gav vi oss iväg ut på en ridtur. Jag hade bara tänkt en liten stillsam runda där hon kunde få käka mycket gräs, så hon fick repgrimman på sig så hon skulle kunna proppa in extra mycket i munnen! 😆
Men hon tyckte absolut att skorna skulle springas in! Så det blev galopp i stort sett hela vägen utom där det gick utför och en liten sträcka där jag envisades med trav ”bara-för-att”.
I alla uppförsbackar gick hon loss så in i norden att lite, lite fortare, så hade hon lyft och förvandlats till jetplan! Och på något sätt så är bromssträckan något längre med repgrimma än med träns. Eller så är det bara att man upplever det så. 😀
På söndagen tog vi i alla fall den där lite lugnare turen. Vi var väl ute i två timmar, men aktiv ridning vad det nog bara i en timme. 🙂 Vi myste, hon åt gräs och jag filmade.Sedan stannade vi kvar uppe på gården och alla hästar mellanlandade i stora hagen där ett par dagar, innan det stängslades uppe på Fällesåsen. Så imorse blev det dags att migrera dit. Jag hade ju tänkt att kombinera flytten med en ridtur, men jag orkade inte. Vi tog en promenad istället – den tog väl en dryg halvtimme dit och sedan lika lång tid tillbaks, så jag kom till min bil igen.

Hemma igen, så blir jag hälsad och välkomnad av min lille pälskling Matisse. Sådant värmer alltid hjärtat. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.