Blogg,  Djur,  foto

Tramsigheter

Man blir lätt lite tramsig – både av att det bara fortsätter att vara ca 30 grader varmt hela tiden och av att försöka göra i ordning ett stycke okoncentrerad häst inför ridturen, ståendes på grönt gräs och hålla sig kvar i någorlunda närhet av den öppna baklucka på bilen där sadel och sånt ligger.


Jag orkar inte med någon större temporidning i hettan, utan det blir till att kolla in ett antal ”blindgångare”, dvs vägar som inte har lett nånstans. Vem vet, rätt som det är kanske allt har ändrats?

På vägen hem sedan, så tränar vi lite på det där med att samla galoppen igen. Många kortare intervaller, som var och en börjar stort, i en flygande fläng, där jag sedan får ägna mig åt att samla in, samla in, sitt ner, samla in, ner med sätet, bak med den drivande skänkeln, samla in…
Det är jobbigt. Men kul.

Precis när vi brutit av från sista galoppen, så får jag ett mess på mobilen.
Jag har lagt in ”gnäggning” som meddelandeljud. Det kanske inte var så genomtänkt. 😝😆😂😂
Jag har sällan skådat så förvånad och förvirrad häst! Hon snor runt, stirrar, och sedan går huvudet till höger, vänster, höger… ”Var? Var? Var?”

Jag har bytt till en mera menlös variant nu. 😊

I sadelkammaren är så alldeles lagom svalt och skönt. Jag tror minsann jag aldrig kommer därifrån. Och här finns ju både kaffe och toalett så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.