För glatta livet

Nu är det äntligen plusgrader även på natten och idag regnade det på förmiddagen och uppehåll med sju grader varmt på eftermiddagen. Så nu ska väl all snösörja försvinna jättefort! Nu är det vår!!!

Glad i hågen hastar jag till stallet efter jobbet och skruvar genast ur broddarna ur Colahästens skor. Sedan ger vi oss iväg. Jag ser framför mig mjuka, bara grusvägar…
Jo tjena!
Jag borde tagit varning när Cola höll på att dratta på ändan på isfläckar redan på andra sidan sommarhagen, men vi lyckades trixa oss förbi, vid sidan, bland ris och stubbar och lite snö.
Sedan kom mycket riktigt en bit med bar, fin grusväg, förbi Århult.
Men sedan började det. Svinhalt där snön smält! Men eftersom vi kunde ta oss fram riktigt hyggligt på mittsträngen i snön och dessutom kunde trava en kortare sträcka där det var bart, så fortsatte vi.

Men inför den långa nedförsbacken hemåt från Fällesåsen, satt jag av. Gud viljen pärs att ta sig ner där! 😱 Cola stannade flera gånger och ville inte röra sig för att hon bara gled.
Vi sicksackade oss ner och klev vid sidan av vägen där det gick (oländigt) och till slut var vi nere. 😅 Den sista lilla biten längs stigen skulle väl inte vara några problem? För där är ju gräsmark och jord som underlag.
Herregud!!! 😨😖

Vid sidorna var det ju tät, risig ungskog och ovanpå isen var det några centimeter vatten. Det var så såphalt att man halkade även när man stod stilla på den. 😨

Det gick helt enkelt inte att gå här alls! Så då blev det till att leta sig in mellan den nästan ogenomträngliga skogen – där det också var is bitvis, som vi fick gå runt – och till slut kom vi ÄNTLIGEN ut på den snö- och isfria grusvägen strax innan stallet. 😅 😝

Jag tror vi vara lika glada bägge två över att vara tillbaka. 😜 Nu ska det få töa ett och ett halvt dygn till, innan vi ger oss ut igen på fredag, tänkte jag. Och då blir det banvallen igen, så får vi se hur där ser ut.

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.