Yrsnö och tjäle

Nu är tydligen regnandet över för ett tag. Minusgrader dygnet om, tjäle och knaggligt hård mark. Men på ett sätt är det nog bättre än den där blötan och gegget i hagarna.

I onsdags var Carola Iderud i stallet och behandlade fem hästar, varav Cola var en. Hon är inte helt klar med sin utbildning än, så det var ”praktik-pris” eller vad man ska säga. 400 kronor bara!
Nålrädda Cola gav ju henne lite bra träning på att sticka ilskna märrar. 😄

På torsdagen kom veterinären och vaccinerade. Cola fick tydligen känning av det, men det dröjde ett tag innan jag kom på sambandet: när Cola skulle äta sin hinkmat lite senare, så kunde hon först inte få ner huvudet! Hon försökte flera gånger men det såg ut som ett osynligt grimskaft hindrade henne. Hon blev frustrerad och började sparka lite med framhoven. Till slut lyckades hon i alla fall! Igår (dagen efter) när jag red, så var hon inte alls sig själv. Stannade flera gånger under promenaden till uppsittningsstället. Sedan gick hon ju men kändes lite stel och ovillig och hon ville bara vända hem igen. I traven ville hon helst bryta av. När vi väl kom hem igen, så var det samma svårigheter att få ner huvudet när hon skulle äta. Jag blev ju väldigt orolig och undrade vad det kunde vara för fel!?
Men sedan kom jag att tänka på vaccinationen!

Idag pratar jag med Lisa i stallet och hon har sett sånt förut och tror absolut att det beror på vaccinationen och då blir jag lite lugnare. 😊

Lagom till vi rider ut så börjar snön att yra. Jag bestämmer att hon ska få bestämma tempot idag, vi ska bara ha en mysig tur. Vill hon bara skritta så gör vi det, vill hon springa så får hon.

Vi skrittar runt Ivarssons och där längs sandvägen hittar hon gröna grästuvor som hon får mumsa på en stund. Snön yr mer och mer och det blir snart ett tunt vitt skikt som täcker allting.
Sedan vill hon minsann både trava och galoppera och hon går lika fint som hon brukar och inget fel på framåtbjudningen heller. Helt normalt idag, med andra ord. 😍

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.