Bus och fniss

När det är så här vackert ute, så kan man ju inte bli annat än lycklig. Jag känner ilningar av glädje i kroppen och är bara tvungen att stanna längs vägen i jobbet och fota med mobilkameran. ❤

Jag har ett par timmar ledigt efter jobbet innan jag ska tillbaks på ett möte, så jag passar på att åka till stallet och packa hö och fylla på halm och vatten och Colahästen är sällskaplig under mockningen och ställer sig sedan vid ingången och väntar, redo för en ridtur. Hon hummar lite dovt varje gång jag passerar med en slang eller påse eller grep. Det är riktigt rörande och jag försöker förklara för henne att jag kommer tillbaka sedan igen. Om ett par timmar.

En av katterna på gården. Han har alldeles sagolikt mjuk och fluffig päls. 😊

På mötet knackar en av de övriga mig på axeln och frågar: ”Har du varit i stallet? Du har halm i håret…” 😂😂😂
När jag kommer tillbaks till Cola efteråt tar vi en tur. En härligt busig tur med många galopper. Cola får inte nog! 😍 Vid ett tillfälle tycker jag att nu får vi allt ta en TRAV här och jobba lite i den. Detta ”missuppfattar” förstås lilla fröken och fattar galopp. När jag försöker bryta av till trav, så händer bara det att hon galopperar långsammare. Och långsammare. Och långsammare. Vid det här laget sitter jag bara och fnissar åt henne! Hon rullar fram som nån sorts uppvridbar leksakshäst och till slut galopperar hon nästan på stället! 😂😂😂

Men visst, matte får sin trav ändå till slut. Och sen galopperar vi lite till…
På stigen, den sista biten innan vi är hemma, tar vi en sista busgalopp och mot slutet av den ser jag plötsligt en ungbjörk som böjt sig av snötyngden och spärrar vägen för oss. Eller nästan. De tunna grenarna/kvistarna från den hänger som en gardin i nivå med min mage ungefär.
– ”Stoooopp!” ropar jag och håller in, men Cola tycker att ”kan jag ducka så kan du” och i sista stund får jag hävt mig ner längs sidan av hennes hals när hon duckar och jag känner hur kvistarna stryker mig i nacken. Strax efter bryter vi av och Cola frustar och jag skrattar och klappar om henne. Underbara häst! 😍😄❤

Hemma är det dags att fylla på mat till fåglarna och så blev det kväll igen. 😊

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.