Sprudlande Cola

Cola och Roy står nere i hagen under ett träd och tittar intresserat på mig genom grenverket. Två bläsar, uppmärksamt vända åt samma håll. Jag ropar och väntar och tänker att ”kanske hon kommer idag?” Efter en lång stund tar hon några långsamma steg. Då tar Roy också några steg, vänder huvudet mot henne och viskar nåt i hennes öra. Ser det ut som. Sedan går bägge tillbaks in under trädet.
Jag suckar och masar mig ner och hämtar henne. Hon går inte fort, men hon stannar i varje fall inte på vägen idag.

Efter borstningen ägnar jag bakre delen av buken, där på vänstersidan, lite försiktig uppmärksamhet en stund. Hon är inte helt okej med det, men inte lika arg som de senaste dagarna.
Sedan är det dags för dagens ranson av den grönläppade musslan och aloevera-juicen. Så är det gjort.

Idag är Cola sprudlande pigg! Inte så att hon stressar och vill takta eller så, utan på ett trevligt sätt. Hon förvånar mig genom att plötsligt börja trava upp för den lilla backen i början på Ivarsson-rundan! Men jag känner mig tvungen att avbryta detta tilltag, för nu ska här minsann inte överdrivas – det kan straffa sig.
Men när vi kommer upp på banvallen så får hon trava nästan hela vägen tillbaka! Med lite halter och avbrott och tempoväxlingar och så. Hon sköter sig alldeles utmärkt och idag går hon helt felfritt. ❤

Jag glömde förresten häromdagen att berätta om äventyret som Viktoria och hennes ridsällskap var ute för! Vi red iväg samtidigt men jag tog banvallen eftersom jag håller mig borta från onödigt mycket backar, medan de vek av upp till Fällesåsen. Då kom en vildsvinsmamma med ett gäng ungar genom skogen, mot vägen där de red! Inte nog med det, utan trots att de inte alls var på väg mot henne och dessutom nästan hade passerat, så blir hon svinförbannad och går till attack!! 😱 Hade hon inte snubblat i diket mellan skogsbryn och väg, så hade hon hamnat rakt på Heras hasor! Men nu hann Viktoria och Hera precis ge sig av i full karriär, medan den andra tjejen på Roy, som var lite efter, fick vänt om och galopperade tillbaks uppför backen.
Fy fan och Huuu och det ena med det andra!! Tänk om hästen kastat sig runt på ett sätt som gjorde att man flög av, i en sån situation! Då hade man haft en ilsken sugga över sig. Vill inte ens tänka på fortsättningen. 😱🤕😰😣

Det här inlägget postades i Blandat, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.