Lite snö och lite galopp

Igår var det halv storm med blötsnö hela natten och halva dagen och jag var inte ens i stallet!! Jag var bara ute och skottade garageuppfarten och konstaterade att det inte blivit så himla mycket som jag trodde, det var mest där det blåst upp i drivor.

Idag lyckas jag ta mig i kragen och stiger upp halv nio, äter frukost och tar min medicin för att sedan anlända till stallet kl 10. Väglaget är några centimeter med lätt blöt snö, toppat med några millimeter lätt krispig nysnö. Verkar rätt hyfsat att rida i faktiskt. Solen lyser genom ett vitt dis.

Det blir Ivarsson-rundan och den där sista biten av Ängavägen, där den är som slätast och väldigt inbjudande, samlar jag försiktigt ihop tyglarna för att be Cola trava. Hon bestämmer sig för att missförstå och fattar omedelbart galopp – en frisk men mjuk och taktfast galopp – det sker så självklart att jag inte kommer mig för att avbryta. Jag bara säger högt till henne att: ”vi skulle egentligen inte börja med galopper förrän om två veckor, men vi säger det inte till någon.” Och jag har ett stort leende i ansiktet.

Tillbaka, längs banvallen blir det trav och hon är väldigt framåt och jag har nästan ingenting i händerna och jag låter henne bara trava på och försöker fånga upp takt och tempo med sitsen.
(Hon ligger aldrig i tygeln utan krullar hellre ihop nacken lite extra istället, när hon känner det där lilla extra i kroppen…)

Jag känner hur stark hennes vilja att springa är och beundrar hennes förmåga att behärska sig och lyssna på mig! 😍

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.