Upptäcktsfärd

Vi spatserar ner till timmertraven idag, där också lastaren står parkerad. Inga som helst konstigheter. Hon är inte ens intresserad av att ”titta storögt.” Nej hon tycker att vi ska fortsätta förbi bara.
Nu tycker ju inte jag det eftersom arbetarna kan komma tillbaks närsomhelst och börja svinga timmerstockar i luften igen, så vi vänder där.
När vi är jämsides med stugan och det ställe där de hållit på och röjt och lastat, påpekar jag för Colahästen att ”visst ser det för jäkligt ut nu, med alla bruna traktorspår i allt det vita, hålor och grenar och elände…?”
Då vill min härliga lilla häst absolut gå in längs ett av de bruna slabbiga spåren. ? Jaha? Okej då. Gör som du vill.
Likt en spårhund går hon med nosen i den brunvita sörjan och vi kliver över sagda elände. Jag tycker dock INTE att vi ska fortsätta upp på hygget, nej vi kan hålla oss härnere på marken, tack så mycket.
Rätt som det är gör spårhunden, ursäkta, spårhästen ett fynd: en liten kvist med alldeles färska gröna barr sticker upp ur sörjan! Dessa barr måste genast avnjutas långsamt och noggrannt. 😂😂

Jag vet inte varför just dessa barr är mer spännande än de på alla granar vi passerar längs vägen, men hon får hållas en stund. Sedan går vi tillbaks till stallet igen.
Gode gud gör att veterinären säger nåt positivt i morgon!

Det här inlägget postades i Blogg, Djur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.