Blogg,  Djur,  foto

Uppåt och neråt

Det blev ingen skrittur i lördags. Hon snubblade när hon kom i hagen och var jättevarm på hovarna på höger fram och bak! 😖
Antagligen tål hon inte att gå i den geggiga hagen – jäkla regnande – för det är ju faktiskt värre än att gå i en mjuk paddock. Och dygnet runt!!
Jag tempade henne, borstade och bytte täcke och ställde henne sedan i boxen en stund medan jag åkte och köpte Aloevera Heatlotion av Sara i en hast. Sedan tillbaks och smorde in det och funderade fram och tillbaka.
Resultatet blev att hon nu får gå ensam i hagen vid stuga 1, eftersom den inte är alls så mjuk och geggig. Sedan får hon stå inne på nätterna eftersom där inte finns nåt skydd att gå in i.
Vips har jag blivit beroende av hjälp med att släppa ut och in henne morgon och kväll men hittills har det gått bra.
Värmen försvann redan efter ett dygn men igår var det fruktansvärt väder igen så det blev ingen promenad.

Idag däremot, har det blivit vinter! Jag broddade henne fram men jag får allt ta bak med i morgon.

Vi tog en rejäl promenad och bara vi kommit bort från det plogade halkiga i början, så gick det riktigt bra. Hon snubblade inte på det där sättet idag heller, vilket jag – ihop med de kalla hovarna – tolkar som att inflammationen är borta. Där i alla fall…
På hemvägen byggde snön plötsligt väldiga stolpar under hovarna på henne!? Konstigt. Samma väg ju, fast åt andra hållet.
Hon höll på att stå på näsan flera gånger och jag tänkte att det vore ju typiskt om hon vrickar sig nu också! Det får bli snösulor vid nästa skoning.

Mitt onda i huvudet kom dessutom tillbaka redan under lördagen. 😭
Jag har jobbat hela helgen men idag sjukskrev jag mig och var på vårdcentralen. De trodde på nerv, de också Ska få remiss för magnetröntgen i Varberg och idag fick jag Tegretol för smärtan. Hoppas det blir bra.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.