Godkänt

Idag är det så dags för återbesök hos veterinär Ylva Lindberg igen. Cola är pigg och glad och lite småbrunstig, men blir lite ilsken över att bli klämd på benen. Sedan ska det ju springas lite. På olika underlag. Detta har ju Colahästen velat göra varje dag under den senaste tidens promenader, så nu var det liksom ”jippeee, äntligen!” Och hennes steg och temperament får klart godkänt idag. 😍 ”Äntligen”, säger ju jag med.

Bästa Sara är med som chaufför och assistent även denna gång och jag är henne evigt tacksam.

Så idag får Cola behandlingen med osphos, som vi kommit överens om tidigare. Två sprutor, en på vardera sidan halsen. Och den nålrädda hästen chockerar oss alla genom att inte ens reagera för sticken idag!
Vi får stanna en halvtimme för att hålla koll på ifall biverkningar i form av kolik skulle visa sig. Men Cola har fullt upp med att sparka ner boxdörren med framhoven och skrika så trumhinnorna nästan spricker.
Sedan kommer Sara på att sätta sig med vattenslangen ett par meter ifrån och ge henne en snabb dusch varje gång hon måttar en spark – och det hjälper faktiskt! Efter två eller tre gånger, så slutar hon. 😂😂

Och nu är det alltså långsam igångsättning (allt beroende på väglag) som gäller och regelbundna besök av massör och eller fysioterapeut är något hon kommer att behöva alltid framöver. Dessutom är det naturligtvis risk för återfall och när vi kommer så långt som ridning i kuperad terräng, (läs: backar) får vi ju se hur det går. Kontakt med veterinären vid minsta oklarhet så man kan sätta in nya åtgärder i tid.
Men i nuläget är det ett återbesök för kontroll om ca åtta veckor, OM inget annat tillstöter innan dess.

När vi kommer hem till stallet, så springer där omkring en katt som är i stort behov av ett julbad! 😄

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.