Väldigt trött

De senaste dagarna är det en viss fröken som varit väääldigt trött! Hon vill helst inte lämna hagen och sedan när hon är sadlad och färdig, vill hon inte lämna gårdsplanen när vi ska gå vår tiominuterspromenad innan uppsittning.
Hon piggnar visserligen till sedan, när vi påbörjat ridningen och går fram bra och känns mjuk och fin, men sedan när vi kommer tillbaka är hon lika trött igen.

Jag frågar mig förstås varför? Har tre tänkbara svar, men skulle ju gärna velat veta om nåt är rätt?
1) Att pälssättningen går i faser och – även om jag tycker det borde vara klart vid det här laget? – att hon just nu skulle vara inne i en extra jobbig fas?
2) Att hon helt enkelt har sovit dåligt den sista tiden. Men varför då?
3) Att hon är trött pga lite för lite mat/energi?

Hon får en liten tuss hö nu sedan ett par dagar efter att jag ridit, ihop med sin mineralblandning. Annars har hon ju smalnat av till en form nu, som är alldeles lagom och jag vill inte att hon går upp i vikt igen. Det är fortfarande lite gräs att äta i hagen där hon går tillsammans med sin bantningspartner Roy, men vi får kanske börja ge dem lite mera hö nu, upptill.

För övrigt så går det nu riktigt bra att ge henne den uppblötta ”grönläppade musslan” med doseringssprutan. Det blir för det mesta inget spill alls. 😊 Men den kan hon väl inte bli trött av heller?

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.