Blogg,  Djur,  foto

Tömkörning och täckesprovning

Idag inhandlas det ett regntäcke till, för att ha ett att alternera med när 100-gramstäcket känns onödigt. Ska även spreja på impregnering på det gamla…
Det nya verkar sitta bra över bogen, så vi får hoppas.
Sedan ska vi tömköra och Cola får på sig det nya ländtäcket idag. Det som inte spänns framför sadeln utan bara runt gjorden – eftersom vi alltså inte ska ha nån sadel än på en vecka. Har inte bestämt hur vi ska göra om det regnar.

Men idag funkar det ju fint i solen. Cola är pigg och glad och lite gnäggig idag med. Hon går med raska steg redan från början och det förekommer en del konstiga snedsteg, men jag ska försöka ignorera dem nu ett tag så får vi se.
Vi tar oss ner till pallfabriken och tar lite kort och jag kan inte välja så här kommer alla. 😝 På hemvägen får hon trava pyttelite, enbart för att hennes höjda nacke mycket tydligt talar om att hon hemskt mycket gärna vill det! 😄 Hon kickar lite mot den röda täckessnodden som jag lät ligga ovanför svansen istället för under. Men det är nog en vanesak. För jag tycker snodden gör sig bättre där än under svansen, där den säkert blir nedskiten.

Sedan äter hon glatt sin hinkmat ur en väldigt noggrannt diskad hink och efteråt lyckas jag spruta in lite grönläppad… i mungipan på henne, även om det blir lite spill. Detta känns som ett väldigt jobbigt om omständligt företag! Först försöka krossa, sedan lösa upp (som bara går till en viss del,) sedan riskera spill och sist men inte minst, få en häst som nästan spottar för att bli kvitt smaken! Men jag får väl försöka ett tag…
Hon får några småbitar mineralkaka efteråt och först är hon är väldigt misstänksam, men efter att hon nästan sugit upp bitarna i näsborrarna för att lukta, så bestämmer hon sig för att de är fria från havsdjur. 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.