Syndafloden är här

Det vill liksom aldrig sluta regna idag. Det är så man får drunkningskänsla.

Det finns inte på kartan att jag ska ge mig ut och rida i detta väder, med allt vad det innebär med stramande regnbyxor och vatten strilande i halslinningen och häst på box efteråt tills hon blir så torr att jag kan lägga på regntäcke igen. För att inte tala om problemet med att jag ska GÅ med henne de första 10 – 15 minuterna. Innan jag sitter upp. Jaha? Ska jag sätta mig i en vattenfylld sadel då eller? Eller ska jag kanske rida med sadelskyddet i galon på?
Nej.
Jag tar in Colahästen en stund, borstar, ger mineraler, drar lite i bakbenen (hon viftar faktiskt inte lika frenetiskt med dem idag! :-D), byter regntäcke och hänger det hon hade på tork, packar hönät, mockar lösdriften, bär ut ett par påsar halm och ställer slutligen ut Colahästen igen.
Sedan åker jag hemåt.

Hinner inte längre än till landsvägen när det plötsligt ser ut så här ute:

Alldeles strålande och alldeles typiskt. Men nu får det vara tills i morgon!

Diket längs hemvägen svämmar över alla bräddar och jag tycker faktiskt att det räcker nu. Jag inser att det dröjer länge innan man kan rida över den s.k. stenbron upp mot Tranabo för att ta sig hit – även om det inte regnar mer på några dagar. Det får nog vara torrt i minst fjorton dagar, innan det går!

Och hemma är ”smällbären” mogna! 😉 Dessa buskar kantade en bit av skolvägen när jag var liten och ett av nöjena på hemvägen med kompisarna, var att plocka dessa bär när man passerade, hålla dem mellan tumme och pekfinger och ”smälla” dem. Det var enkla nöjen då! 😀

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.