Platån igen

Otroligt nog är det uppehåll idag och jag har bestämt att vi ska inleda den tredje veckan med att gå i backar. Vi rider upp till Fällesåsen och sedan vidare till platån. Här har vi inte ridit sedan i somras och det känns härligt att komma dit igen.

Lite oro uppstår dock, för hon tappar vänster bak flera gånger idag! 😵😰 När hon gör det, betyder det väl att det gör ont? Eller? Känner mig villrådig. Eller är det den nya ansträngningen med backar som gör henne trött i höften, så det är en ren träningssak?
Hursomhelst så traskar hon villigt fram och när vi tar två travpass på raksträckorna går hon fint. Inga tapp där. En och en halv timma är vi ute idag och jag har bestämt att det bara ska bli en sånt här lite mer ”krävande” ridtur i veckan nu innan återbesöket.
För en frisk häst är det ju inte alls krävande men för en med hennes historia kan det ju vara det. Jag noterar detta, men hoppas för nu att det bara är en träningssak. Nästan fem veckor kvar…

Efteråt, i stallgången, visar hon att det är nåt obehag på kroppen.
”Jäklar, älgalus”, tänker jag!
Jag går igenom hela hästen minutiöst, med både fingrar och stålborste och piggborste. Det är som att hon förstår vad jag är ute efter för hon står precis blickstilla hela tiden – och det tar en bra stund! Då och då vänder hon på huvudet för att titta på mig och vad jag har för mig. ❤
Rätt som det är får jag skrämt fram en älgalus ur pälsen bak på länden! Döda, döda…
Så hittar jag en del små skorvor i pälsen under magen och på halsen som är nån blandning av sårskorpa och smutsansamling, som jag försiktigt får pillat bort. Och i ett skrymsle i närheten av svalget, så hittar jag faktiskt en fästing också. Sedan ser jag plötsligt ännu en älgalus som ligger och sprattlar på golvet! Jag måste ha fått bort den med utan att märka det. Jag trampar ihjäl den. Efter det får hon äntligen sin mat och hon gnäggar sådär härligt dovt när jag kommer med den.

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.