Blogg,  Djur,  foto

Hoppets stjärna lyser klar!

Återbesöket idag går så bra! Viktoria kör oss och vi är där 08.30.
Vi går och springer fram och tillbaka på gången och Ylva säger: det ser mycket bättre ut idag! Det är stor skillnad mot hur hon rört sig de andra gångerna! ❤
För säkerhets skull får hon springa i den lilla manegen och på grusplanen också och det är fortfarande bra. Men det märks att hon har aningen svårare för mjukt underlag fortfarande.

Vi går in igen och hon får en lugnande spruta. Ylva vill nämligen prova med en kompletterande behandling som går ut på att en vätska sprutas in under huden via hel massa nålstick på ländryggen. En vätska som ska inverka lugnande och avslappnande på alla celler och smånerver där, som i sin tur ska vidarebefordra denna känsla till ”resten av omgivningen” därinne.

Sedan säger Ylva att jag ska fundera på en rätt så ny långtidsverkande medicin (som ges i tre injektioner) som visst ska vara väldigt bra mot artros och liknande ben-mot-ben-relaterade problem/smärtor. Det enda kruxet med den är att den kostar 3300 och försäkringsbolagen ersätter inte den! Förmodligen för att den är så ny…
Ruskigt pris! Jag ska fundera, som sagt. Men nu har jag beställt en burk med grönläppad mussla som räcker i två månader (tror jag) som hon ska få äta av innan dess, så får vi se sedan.
Jag ska också beställa ut Mia igen om två-tre veckor för behandling. För övrigt så har jag nya förhållningsorder att hålla mig till. Först en veckas arbete från marken. Sedan värma upp en kvart från marken varje dag innan jag sitter upp. Hon ska hållas varm om ryggen och ha ländtäcke under uppvärmningen. Sedan ska jag alltså jobba i skritt, trava lite och öka successivt och även börja galoppera om några veckor. Jag kan även börja så smått med backar och skogsterräng. Lite i taget. Jag kan ju alltid hoppa av om det verkar kännas jobbigt i nån backe.
Om allt känns bra så blir nästa tid för återbesök först om åtta veckor. 😊
Det är med lättat sinnelag vi lastar in och åker hem igen sedan.

Efteråt går jag till Gekås och köper ett ländtäcke. Ett rött hundragrams utetäcke blir det också, ifall det blåser kallt i vinter.
Och ett nytt pannband också, bara för att. 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.