Blogg,  Djur,  foto

Långa nålar

Igår och i förrgår red jag inte, eftersom hon kändes allt annat än på bättringsvägen i lördags. Och idag var det alltså dags för återbesök hos veterinären. Sara körde oss denna gången med.
Veterinären höll med mig, det var snarare sämre än bättre.
Det gjorde henne lite konfunderad och det blev en repris på ultraljud, lugnande sprutor, böjprover och spring i gången, longering, bedövning i leder, mera spring…
Slutligen kom hon fram till att förändringarna i knäna inte var det primära! Gaffelsenor och rygg undersöktes. Det mesta tydde idag på att problemen kommer från ländryggen. Där som hennes kota legat snett och behandlats. En förmodad inflammation, kanske i en nerv, gjorde att hon fick fyra kortisonsprutor där. Väldigt långa nålar, för att nå ner till rätt ställe.

Sedan fick hon stå i boxen där och pigga på sig lite innan det var dags för hemresa. Hon svettades floder efter allt lugnande.
Hon var så duktig och tapper, även om hon var rejält trött på det hela mot slutet och nästan rev ner boxväggen. Vi fick ju vänta så länge på att regleringen med försäkringsbolaget skulle bli klar.

Nu står hon i boxen i stallet och mumsar hö. Hon får stå inne i natt, men sedan får hon gå ut igen. Promeneras första veckan och sedan lätt skrittarbete från marken. Förslagsvis tömkörning. Mot slutet testa lite trav också.
Så ska equiterapeuten komma och sätta nålar den 24e, för att musklerna ska slappna av och den 5/9 är det återbesök igen.

Nu har jag varit hemma och ätit lite och nu ska jag åka ner och göra natt. Gud vad jag är trött!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.