Blogg,  Djur

Hunger games

Nuförtiden kommer Colahästen så fort jag svänger in på gårdsplanen med bilen. (Innan behövde jag närma mig hagen till fots i alla fall, innan det hände.)
Men nu står hon alltså där, högljutt gnäggande innanför staketet.
Jag smickrar mig inte med att det betyder att hon älskar mig mer än någonting annat (bara nästan 😊) utan mer att ”äntligen, kom och släpp ut mig, jag dör snart svältdöden!”
Hon och Roy går nämligen på ”smalbete” sedan typ… hela sommaren, och nu är det magrare än någonsin. Jag hinner inte ens stänga grindtråden efter oss innan hon dyker ner på första bästa grästuva och hetsäter. Hon äter fortare än en robotgräsklippare.
Varje dag tar vi en promenad på 30 – 50 minuter och den vill jag ska ske i rask takt, så därför får hon lov att äta gräs först ca tjugo minuter – annars kommer vi inte långt. 😉
Och ifall någon undrar: nej, hon är inte alls det minstaste mager!

Kärleken mellan henne och Roy är av det besynnerliga slaget. När hon är borta, står Roy och tittar efter henne och gnäggar glatt när han ser henne komma.
Cola nonchalerar Roy. I bästa fall. Annars huter hon åt honom. Särskilt om han får för sig att komma fram till mig, eller komma med oss när jag hämtar henne i hagen. Då far hon iväg efter honom med bakåtstrukna öron så jag tappar taget om grimskaftet. Sedan kommer hon snällt tillbaka till mig och ser ut som en ängel.
Idag stod jag och tittade efter dem när de gick och betade sida vid sida. Blev faktiskt lite förvånad när jag plötsligt ser Roy sträcka fram nosen och Cola sträcker fram sin och de nosar sedan helt normalt och vänligt på varandra en stund!
Lite senare ser jag Cola gå in i ligghallen här ifrån närmaste ingången. Fyra sekunder senare kommer Roy utrusandes samma väg, som skjuten ur en kanon!
Hinner se nosen på Cola bakom honom innan hon nöjt vänder om och går in i ligghallen igen. Hennes ligghall… (???)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.