Blogg,  Djur,  foto

Dag tio

Nu är brunsten i full gång! Colahästen skriker oavbrutet på Crut två hagar bort – kissar och skriker – och Roy svarar och kommer springande och Cola blir ännu mer frustrerad. När hon ser mig komma, skriker hon igen och kommer springande fram till tråden. Jag säger att hon måste till utgången mycket längre bort, men hon låtsas inte förstå. Hon vill bara att jag släpper in henne till Crut!
Stackars lilla vän, som så gärna vill bli mamma!

Hon dansar i grimskaftet i regnet hela vägen bort till stallet. Där står Hera och nu ska Hera gå ner i hagen och nej, det finns inga möjligheter att Cola fixar att stå bunden i gången själv medan jag går till sadelkammaren. Hon får stå i boxen istället.

Det småregnar hela rundan och hon har turboläget på. Idag är det inte blinningarna som hindrar oss att jobba i skritten, utan brunsten. Det minsta lilla jag ändrar läge eller rör på mina ben, så börjar hon trava. Så hon får göra fyra väldigt korta joggingpass. Hon går fint, men jag går inte på henne med bakbenen.

Efteråt slickar hon ur sin hink minutiöst och sedan tar hon sig an en annan ”tom” hink med förmodade mikrosmå lämningar i! När jag binder henne i grimskaftet sedan, så når hon till boxhyllan och vips, så ligger alla sakerna där på golvet. Jag tänkte inte på det. 😂
Sedan stannar hon och kissar – länge – utanför Cruts hage innan jag får med henne till sin. Väl där, så ställer hon upp sig som om hon hade fång! Men det har hon inte, och hon står bara sådär i ett par minuter. 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.