Blogg,  Djur,  foto

Väta och andra prövningar

Nu har det regnat nåt alldeles väldigt några dagar och det där med vattenbrist känns inte alls relevant längre. Cola hade snuva i förrgår och fick stå inne i boxen och torka ett par timmar så jag kunde lägga på regntäcke sedan. Det blev liksom aldrig något bra tillfälle till det innan, för när det inte regnade var det för varmt att gå med täcke och när det började var det antingen mitt i natten, eller så var jag på jobbet.
Igår var snuvan bättre och en lugn tur planerades. Regnet började fem minuter efter att vi hade gett oss iväg.
Det var ju bra, för om det hade regnat innan, så hade jag ställt in! Nu fick vi lite motion ändå, även om Cola försökte få mig att gå hem/tillbaka ett par gånger. Eller så parkerade hon helt sonika under nåt träd vi passerade.
”Sådär, här kan vi ta skydd, matte!”
Men efter ett tag var vi genomblöta båda två och då spelade det liksom ingen roll längre och jag satt mer klistrad i sadeln än vanligt. 😝
När vi kom tillbaka, slutade det regna. Och jag kunde åka till jobbet och byta till torra arbetskläder.

Inte ett dugg intresserad av att gå de sista tre metrarna in i hagen, när det växer massor av gräs på utsidan!

Idag är en mellandag, då solen tittar fram under eftermiddagen och kvällen. Jag slutar halv två så idag hinner vi ta en ordentlig tur. På jobbet i hemtjänsten träffar jag som vanligt en hel del djur också och detta är bara ett par av dem! 😆


Idag går alla hästarna tillsammans i stora hagen längst bort, så jag går omvägen genom den andra hagen för att komma ut med Cola. Varför då? Jo för att de andra stod och hängde framför utgången, alltså även Pikasso. Och dels kan Cola inte gå förbi honom utan att anfalla och dels är Pikasso inte jätterädd för henne längre… Jag har ingen lust att hamna mellan sparkande bakhovar.

Det visar sig att de köpt en robotklippare borta i Åsen också! Cola gör stora ögon, men jag vrider undan hennes huvud gång på gång för det finns ingen anledning att stanna och förfasa sig. Och sedan är vi förbi. 😄
Sedan möter vi en stor ”skogsmaskinstraktor” och vi ställer oss lite vid sidan, vid en liten infart. Naturligtvis ska den in där vi står, och Cola tycker att det är liiiite obehagligt när den dånar alldeles bakom henne..! Men så går vi och hon lugnar sig – tills hon börjar glo med stora ögon in bland träden, vid shettishagen. Först ser jag inte. Tror att det är nån av shettisarna, men dem har hon ju sett många gånger ju? Sedan ser jag att det är syskonen Jarhult som står och gräver eller nåt liknande, där alldeles i kanten. I princip ljudlöst. Mycket misstänkt i Colas värld.
Men hon får snart annat att tänka på, för i hagen närmast vägen, ligger en stor – ve och fasa – SKOPA från en grävmaskin!!! 😱 Cola har väldigt svårt för lösa delar från olika maskiner och försöker sig nu på att vända jättesnabbt och när inte det går, så backar hon istället. Springer baklänges.
Men när jag inte ger mig, så ger hon sig istället förvånansvärt fort och vi kan passera den farliga skopan! 😍
Strax därefter har vi just svängt av in på en hag-väg, när en motorcykel kommer på vägen! Som vi skulle mött, om vi gått där längre! Hua, ibland har man ju tur. Åkande motorcyklar vill jag INTE möta! Måste man vara med om det? Någonsin?
Resten av turen förflyter i fullkomlig harmoni. 😘❤

När vi kommer hem igen och jag släpper ut henne i hagen, står jag och tittar en stund. Först går hon fram till Pikasso och de nosar faktiskt nyfiket en stund på varandra! Men sedan skriker Cola åt honom. Två gånger. Sedan gosar hon lite med Hera istället. Därefter ser hon nog i ögonvrån att Roy är på väg. Då gäller det att slå vakt om det som är hennes. Pikasso är ju inte lika rädd för henne nu längre och dessutom blev ju han och Roy såna kompisar när de gick tillsammans några dagar i början efter betessläppet.
Cola går upp jämsides med Pikasso och gör skrikande ett anfall mot honom. Han står kvar, men gör inget tillbaka. Cola blir osäker, så hon gör ännu ett skenanfall från sidan och sedan passerar hon honom och skyndar bort till Roy och vallar bort honom lååångt bort från Pikasso och de andra. För Roy är hennes häst och honom ska ingen nykomling ta! 😂😂😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.