Möten med barn

Igår red vi genom den fantastiska bokskogen igen. Ingen grönska är som bokarnas, när de nyss slagit ut!
Fem kilometer blev det bara igår, men det kan ju inte bli långturer varje dag. Det blev desto mer klättring och backar istället.
Dessutom lade jag in ett klättringspass för MIG innan ridpasset! Riktigt mör blev jag. 😝
Men jag ville kolla läget med kossorna. Jag bedömde det så att de såg riktigt slöa ut och låg och vilade middag och dessutom fanns det inget att äta i närheten av stängseltråden, bara jord, så vad skulle de komma nära den för nu?
Så jag bedömde att det var så gott som riskfritt att rida förbi där på baksidan. 😊
När jag var halvvägs uppe för första branten, så fick Cola syn på mig nerifrån hagen. Den lilla bruna fläcken i mitten. 😂 Hon glodde väldigt, som om hon undrade vad i hela friden jag gjorde däruppe!?

Idag kommer först hovis vid åtta. Roy och Cola får nya skor och Crut bara verkas.
Det är inte riktigt solsken men känns ändå behagligt ute och när Colatjejen är klar, så ger vi oss iväg mot Kinnasjö och alla backarna där mot Ammås. Närmare nio kilometer och härliga galopper.

När vi är på hemväg möter vi först en grupp dagisbarn med sina fröknar och alla vill de klappa hästen. Cola står så snällt och nosar på dem och låter sig klappas. 😍
När vi är nästan hemma, så ser jag på håll en späd figur med en rödbrokig sjal runt huvudet komma ut från stigen och ta av mot vårt håll. Men så fort hon får syn på oss vänder hon och går in mellan några träd.
När vi kommer jämsides ser jag att det är en flicka i elvaårsåldern (?) och hon döljer ansiktet med händerna men det verkar som om hon gråter. Jag frågar hur det är med henne och efter flera omfrågningar får jag klart för mig att hon är livrädd för hästar och hon är helt vilse. Hon frågar om jag vet var Apelskolan ligger.
Jag såg ett par andra barn tidigare och jag antar att de var från hennes klass. De springer eller går ofta längs banvallen och runt skogsvägen, på sina idrottslektioner.
Jag dirigerar henne åt rätt håll och lovar att det inte är fler hästar på gång. Hoppas hon hittade tillbaks ordentligt.

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.