Blogg,  Djur

Paddocken testas

Idag har jag bestämt att vi ska prova paddocken. Jag känner att jag är lite nervös – nervös för att det där sura trollet med bromsvätska i lederna ska komma fram. Det har ju varit så när hon har haft besvär av den där nervskidan och kotorna… att det har funkat fint några dagar ute i skogen och så testar vi paddocken och så är det kört igen.
Så det är detta jag är nervös för.

Vi tar en liten kort runda ner till banvallen först, för att värma upp och för att testa lite trav på en plan banvall. Det går bra! 😊 Uppmuntrad rider vi hem igen och visst, hon blir allt lite förvånad över att jag inte sitter av, utan fortsätter in i paddocken med henne? Men summa summarum, så funkar det bra hela vägen men som väntat, så är det jag som blir trött (helt slut) långt, långt innan hon hinner bli det! För även om hon går hyfsat fram, så är det ju faktiskt lite jobbigare att springa i det där lösa mjuka, jämfört med den fasta banvallen – vilket betyder att jag får driva/jobba mer för att få fram henne än vad jag behöver på nämnda banvall. (Där räcker det ju att jag nuddar lite lätt med skänkeln…)

Men vi travar och galopperar, på fyrkantsspåret och på volter, gör halter, tempoväxlingar, öppna, skänkelvikning och hoppar även lite småhinder några gånger och på slutet börjar hon gå riktigt bra!!
Då slutar vi och skrittar ut en liten mini-runda för att slippa gå runt runt på fyrkanten. 😍

Fotnot: när jag säger sånt som öppna och skänkelvikning och sånt, så handlar det inte alls om rörelser som skulle platsa i nåt program eller så. Men de funkar som mjukgörande rörelser! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.