Blogg,  Djur,  foto

Högre skolor

Igår tränade vi på sådant som piruett i 360° (väldigt fort, utan onödigt tramp), galopp på stället (det var när vi galopperade och närmade oss en okänd kurva med presumtiva monster bakom) och fyrfota sidohopp i 90°. De sistnämnda fick vi träna på många gånger innan Colahästen var nöjd. Hon var mycket duktig.

På hemvägen jobbade vi hela banvallen i trav och galopp och så småningom lyssnade hon riktigt fint på vad piloten ville, i fråga om ökat eller minskat tempo eller sidoförflyttningar. Det svåraste var när matte ville att hon skulle gå en bit i skritt emellan trav- och galopparbetet. Och att skritten skulle vara på tygeln, utan taktinslag vartannat steg och inte heller kortkorta trippsteg som knappt nuddade marken. Men till slut kunde hon det med, några steg. Och matte var riktigt, riktigt nöjd. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.