Blogg,  Djur,  foto

Arbete och lek

I onsdags hade vi lite tömkörningsträning. Dvs det var matte som tränades. Hon hade uppenbara problem med att hålla reda på tömmar och spö och sedan häst dessutom. Himla tur att man har en så lugn och tålmodig häst, som snällt står och väntar tills matte trasslat färdigt med tömmarna. Och senare en gång till och en gång till… När orken dessutom är obefintlig, så var det dags att ge upp när vi äntligen fick till lite galopp också.
Eftersom Colahästen knappt blev uppvärmd av den s.k. tömkörningen, så fick hon springa lite på vanlig longerlina en stund istället. Sedan fick hon gå lös och rejsa omkring lite som hon ville en stund. Ibland hoppade hon, ibland blev det bara bus. 🙂
Jag filmade allt med hjälmkamera (Ett satans arbete att klippa ner alltihop till någorlunda normala längder. Det finns gränser för hur länge man orkar se på skritt och trav på en volt!) och en sak ska ju sägas: VIDVINKELN GÖR HENNE ÄNNU TJOCKARE!!! Särskilt om hon kommer nära. Då ser hon ut som ett hängbuksvin. Hon är en tjockis, men inte SÅ tjock! Jag har klippt bort de värsta sekvenserna, men det kan säkert se rundmagat ut ändå här och där…

Efteråt hade vi en mysstund då hon fick gå och äta gräs läääänge. 🙂

Men det hindrade ju inte att hon ändå dök rätt ner i höbalen så fort hon kom ut i hagen igen. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.