Blogg,  Djur,  foto

Svettigt och kul

Idag lyser solen med sin frånvaro och det är bara ett par plusgrader. Men det regnar inte! 😊
Jag känner mig en aning piggare med, även om jag fortfarande känner av halsen och har snuva. Hoppas det räcker med att stanna hemma imorgon också, för annars måste jag ju till doktorn.
Jag hämtar en tufsig och nyvaken Lillstrumpa från ligghallen, full med intorkad lera och halmstrån.
En omgång borstning senare ger vi oss iväg en sväng. Jag har bestämt att vi ska kolla om det fortfarande går att komma igenom skogen ovanför Platån mot Sutarebovägen till.

Efter en lång uppvärmning är hon pigg och glad men saknar heeelt kondis efter vinterns hoppiga ridning. Dessutom är den första, inte alltför branta, galoppbacken kantad av ett hygge med jättemånga farliga stenar. 😂 Men vi fortsätter galoppen nästan ända fram där vi ska börja leta efter var vi ska gå in i skogen. Då bultar minsann hjärtat rejält på den lilla damen.
Den där risade övergången jag fixade förra året, över det vattenfyllda diket, är inte riktigt lika bra i år. Men efter att vi stått och tittat en stund, (hon nosar och jag läser terrängen) så är hon jätteduktig och tar ett steg i taget och går dit jag pekar, så vi kommer över galant. 😍 Det finns fler tveksam mark att beträda i detta oländiga skogsparti, men hon är så duktig så.

När vi väl kommer ut på väg igen, så är det piggt värre, hela resten av vägen, ner mot Vräk, runt Århult och hem igen via Fällesåsen. Det blir väldigt mycket galopp och trav ända tills vi når Fällesåsen och då är hon rejält svettig med. Men inte trött! 😜

Hoppas jag inte blir sämre av den här ansträngningen i kyligt väder nu bara. Men om jag blir det, så var det värt det för det var kul! 😄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.