Fria aktiviteter

Idag är det fria aktiviteter på schemat. I paddocken. Jag har i förväg byggt upp en liten fyrkant av låga hinder, så får vi se vad som händer med den.
Colahästen släpps in i paddocken helt lös och undrar lite vad hon förväntas göra där tro?
”Det bestämmer du”, säger jag och tar min pisk och går till att börja med och sätter mig i andra änden av paddocken och väntar.
Cola strosar nyfiket fram till hindren och nosar. Kliver in i fyrkanten och nosar även från insidan.
Sedan händer inte så mycket mer. Hon tränar på att bli staty. 😂

Efter en halv evighet inser hon att, ’neej, människan kommer inte rusande med pinnen och kräver att hon ska göra en massa!’
Så då kliver hon ut ur fyrkanten och går bort till kortsidan som gränsar till hagen där Hera och Diva går.

Cola ägnar ytterligare en halv evighet åt att fundera över varför de är i hagen och hon är i paddocken och varför finns det ingen öppning dit?
Till slut reser jag mig och går fram och frågar lite försynt om hon inte har lust med lite action? Lite spring? En aning trav åtminstone? Så matte får se hur hon rör sig idag?
Hon följer villigt med runt fyrkantspåret när jag går – och ju mer jämsides med hinderfyrkanten vi kommer, desto mer på hugget blir hon! 😆 Plötsligt far hon iväg, hoppar in i rutan, ut igen på sidan och tillbaks in igen! Detta är jättekul!
Efter en stund kommer jag på att jag kan filma med. Jag sätter igång henne igen emellanåt, men sedan väljer hon själv vad hon vill göra och hon far iväg till hindren varje gång! 😍

När hon har hållit på ett bra tag, tycker både hon och jag att det räcker. Jag går mot paddocköppningen och förväntar mig att hon ska komma efter. Men icke!
Jag öppnar upp, drar fram en pall och sätter mig. Cola noterar vad jag gör, men anser att nu ska hon hänga med Hera och Diva ett tag. Trots att det är stängsel emellan.

Klockan börjar bli mycket, jag fryser och är hungrig, men vill inte gå bort och hämta henne. Så jag spelar mitt sista kort och går och hämtar hennes hink med mat. 😋

Medan jag rengör hinken, ställer in den, släcker i stallet och ställer in pisken i sadelkammaren, går Colahästen omkring och äter jättesmaskigt gult fjolårsgräs.

Jag är ganska säker på att hon har haft en mysig timma (drygt) idag. ❤
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.