Blogg,  Djur

Medryttare

Nu är kuren med Hippotrim slut och hela hon verkar bättre. Både vad gäller fläcken ovanför svansroten där det nu börjat växa ut ny fin päls och vad det gäller borstning av kroppen. Åtminstone inga som helst protester hittills. Igår tog jag bara lite här och där men idag borstade jag över hela kroppen.
Hon känns lite mer sig själv att rida igen också, jämfört med den sista veckan innan kuren.
I söndags kom en arbetskamrat med ut till stallet för att provrida Lillstrumpa. Det är tänkt att hon ska bli medryttare en dag i veckan om allt klaffar. Hoppas!! Hon heter Isabelle och har ridit mycket förr men ingenting alls på de tre senaste åren sedan hon fick barn, så hon kände sig naturligt nog lite ringrostig och smått nervös. Det hade jag med gjort.
Hon skrittade Cola en runda och jag gick med. Jag behöver ju visa lite ridvägar också. Har lovat vara med minst en gång till i varje fall, så får vi se sedan. Hoppas Colatjejen inte får nåt fnatt när hon ska rida själv i början bara, så hon blir rädd och avskräckt med en gång. Så får vi hoppas att detta går bra – det kändes i alla fall väldigt bra med kemin. 😊
Idag har det visserligen varit solsken (efter ett dygn med ihållande regn) men det har blåst så kraftiga byvindar att man knappt kunnat gå rak. Usch! Jag hatar att rida i sån blåst! Man hör inte om det kommer en bil eller nåt annat för den hårda vinden, och så är jag rädd för att få ett träd i huvudet. 😝
Men det gick bra och vi överlevde bägge två.
(Hon är brunstig nu. Jag hade henne i paddocken tio minuter innan vi red ut och Crut kom från sin hage tvärs över vägen och ställde sig att titta. Då frös Cola fast där och trånade. Särade på bakbenen och kissade och ”blinkade” med snippan och var beredd… 😂)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.