Vårvinterlek och vildsvinsmöte

När jag kommer till hagen, så är det full fart på Roy, Helium och Cimone. Vårkänslor på hög nivå. De far runt, runt i full galopp och hoppar och skuttar och bakhovarna flyger högt upp i luften!
I mitten står Colahästen. Hon står blickstilla, lyfter inte på ett ögonbryn utan blickar rakt framåt med tom blick.
Ser ut att tänka: ”gud vilka barnungar!” 😂😂😂
Men idag lastar vi hästar i raketfart, Viktoria och jag. Knappt så jag hinner ta kort! Fast det gör jag ju… 😆 Vi tar en liten åktur runt stallet också, inte för att det behövs för hästarna utan för att det känns mer meningsfullt för mattarna om vi faktiskt kör en bit också.

Sedan rider vi en sväng. Det blir mest skritt idag, (ett par kortate galopper) dels för att det är så stenhårt i backen nu igen och dels för att hon fortfarande är lite svullen och jag vill inte påfresta för mycket. Det blir mera kuperat idag gengäld. 😊

Solen strålar och det är rimfrost och väldigt vackert. Upptäcker att det gör ont i min rygg när jag står i fältsits i galoppen och när jag känner efter, så har jag även ont i en sena på vänster sida av halsen. ???
Sedan tänker jag att det kanske blir så när man blir översprungen av en häst? 😛 Jag kände ju inget igår, men det kommer kanske efteråt.
Hursomhelst så är det ingen av oss som är beredd på att möta en svart hund som kommer emot oss i full galopp på grusvägen, i motljuset. Cola vill gärna vända omedelbart bums och springa hem jättefort och det är när den viker av ut på hygget som jag ser att det är ett vildsvin. 😱😵
Jag säger till Colahästen i ett kaxigt tonfall att ”nu fortsätter vi, för nu är den ju borta! Så sjunger vi en sång istället…”
Men jag får ju erkänna att jag inte är ett dugg kaxig egentligen. Men det hjälper lite litegrann att sjunga. 😂😂
”Vi ska ha roligt, det kan ni väl förstå, äta karamell och åka karusell och fröjdas hela dagen uti Noooora!”

Sedan är det min tur att mocka lösdriften idag. Sådär lagom trixigt att få på något på grepen när underlaget är frusen, knagglig lera, som gör att den fastnar med piggarna precis hela tiden.
Och känslan man får när man kommer in i ligghallen och det verkar som om det varit vildsvin därinne med! Stora kratrar där all halm vänts upp, ända ner till botten, så att det bildats stora högar med stinkande, stel, nedpissad massa där allting sitter fast i vartannat. Detta skall alltså ligga underst! Och nånstans däremellan finns det skit.
Efter två evigheter har jag pillat, dragit och slitit och fått bort en massa skit, jämnat till och täppt igen hålor och dragit ut en massa ny halm och täckt över med.
Dvs jag har täckt halva ligghallen. Den andra halvan lämnar jag med varm hand över till Lisa att halma i morgon för nu är jag så trött att jag nästan mår illa.
Kaffe och prinsessbakelse sitter väääldigt fint nu! 😁
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vårvinterlek och vildsvinsmöte

 1. Lisa skriver:

  Fy vad hemskt att möta ett vildsvin på ridturen😱 Jag hade sprungit hem snabbare än hästen 😂 Vart mötte du den?
  Tackar ödmjukast för överlåtelsen av halmning av ligghall 😘

  • Laila Norman skriver:

   Ja det är andra gången jag möter en gris nu. Första var med Polly. Inte jättekul, tur att det gick så snabbt över!

   Visst är jag jättesnäll som låter dig halma hälften? Om du vill kan du ju skicka vidare överlåtelsen… 😝

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.