Blogg,  Djur,  foto

Uppståndelse i hagen

Solen lyser idag, vilket betyder några minusgrader och ishalka. Jag mockar lösdriften och V. beslutar sig för att nu ska avvänjningen börja på allvar för lilla Cimone, 8 månader. Inte bara några timmar av dygnet.
De har gjort i ordning i hage tre (i ettan går Crut, hingsten, så tvåan skulle ligga tom emellan dem.) V och M tar Cimone och Hera, som ofta agerat barnpasserska, och går över till hage tre med dem.
Detta gillas inte alls.
De rusar omedelbart igenom eltråden och in i hage två, där de fortsätter att springa runt, runt, runt. Nu vaknar Crut till liv och skriker och springer runt och stilar sig, med bara en tråd emellan sig och damerna.
I lösdriften skriker i sin tur mamma Diva allt hon orkar efter sin bortrövade bebis, som skriker tillbaks i falsett.
Cola, Roy och Helium är upprörda i ren sympati för Diva och springer upphetsat runt så gott det går i den knöliga, isiga lösdriften. Sedan står de där alla fyra vid tråden och spanar storögt ner mot hage ett och två där all dramatik sker.
Crut har vuxit en hel decimeter!
V och M hade ju redan när tråden sprängdes, insett att det här går ju inte. Men det är en annan sak att fånga in de två springande hästarna igen. Till slut får de tag i Hera men just då springer Cimone på nåt sätt (?) in till Crut och sedan ut igen och in i trädgården. Efter ett par minuter springer hon sedan igenom dubbla eltrådar in i lösdriften till mamma Diva och de andra igen.
Ordningen återställd och V och M får ägna sig åt att laga stängseltråd istället…
Nu är det stora bekymret hur Cimone ska kunna avvänjas?? För olika hagar funkar uppenbarligen inte.
Sedan gör jag ett fynd en bit in i hagen. Ett blått täcke i stlk 145. Det är aningen stelt, om man säger så, så det är svårt att se i vilket skick det är. Men det tas med in i stallet.
Eftersom ”underhållningen” är slut för idag så tar jag en promenad med Colahästen. Vi låter kossorna vara idag och går helt stillsamt längs banvallen istället och viker sedan av in i skogen en bit, nu när det ändå är tjäle. När vi gått ett tag, är det som att komma in i en annan årstid! Ingen snö och ingen is just här utan istället en massa gröna små grässtrån som Cola kastar sig över och mumsar allt hon kan på. 😍

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.