Lastning och nåt som lyser

Igår kväll hade vi lite lastträning inför söndagen. Det gick sådär. Det gick faktiskt inte alls. Dvs halva hon gick på och sedan var det raketfart bakåt som gällde. Snett bakåt och ned för lämmen där den var som högst.
Idag är det kallt. Det har varit minus i natt och är nog lite så nu med, vid nio. Men nu är det dags för nya krafter.
Jag har funderat ut en plan som går ut på att jag ska ha en lång lina så jag kan skicka in henne själv, och även lång pisk att peka med, istället för den lilla korta från igår.
Det börjar med att hon sätter fart när jag vevar med pisken och sedan viker hon av och far rätt över mig som hamnar på backen.
Hon har en jävla konstig humor den hästen. 🐴
Okej, det fattades ju några kilo respekt där, men det var ju mitt fel att jag inte hade ett dugg koll på bogen. Upp igen och veva bak och peta på bogen och basrösten: ”GÅ FRAM!”
Upprepa.
Hästen in – och ut jättefort igen, veva bak, vifta vid bogen och basröst. Hästen in – och ut jättefort.
Sådär håller vi på i ca 30 minuter. Då stannar hon kvar inne tillräckligt länge för att äta en godis. Sedan passar jag på att backa ut henne innan hon hinner komma på samma tanke själv.
Nu händer det nåt konstigt. Det blir liksom alldeles ljust och nånting börjar lysa oss i ögonen!? ☀

Nu hämtar vi Hera och lastar på henne först och sätter upp stången bakom. Cola vill genast nosa henne i baken.
Nu tar det bara en liten stunds velande – jag står där inne och drar i linan, samtidigt som jag viftar med pisken – så kommer hon. Lite till och lite till… så kan Viktoria haka fast stången och stänga lämmen! 😍
Sedan får de två brunstiga damerna stå därinne själva en stund och fundera på livet. 😊💞
I morgon planerar vi att åka ett varv runt stallet. 😂
Efter detta, så tar jag och sadlar och rider ut i solskenet nån timma. Det känns lite ovant att behöva kisa mot allt detta ljusa! 😎

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.