Lite skoj i paddocken

Det blev fika i sadelkammaren med Lisa igår. Hon bjöd på mumsiga vaniljbullar. 😄 Jag passade på att beklaga mig över att jag aldrig får till någon längre ridtur med Cola nuförtiden.
Det har ju varit så att ända sedan september nån gång, eller om det var i början på oktober (?), när hon fortfarande tappade sådär mycket bak. Då undvek vi ju alla nedförsbackar och höll oss på plan väg. Vilket begränsar oss till banvallen och smårundorna här närmast. Sedan började älgjakten och hindrade lite. Sedan kom mörkret som gjorde att man inte hann rida långa rundor efter jobbet. Osv.
Nu är hon ju bra, men så är det hårdfruset eller ösregn emellanåt också som hindrar en… Jag har liksom helt kommit ifrån det där långturs-tänket. Det är som att jag tror att jag måste vänta till våren!
Men gnället gjorde visst susen, för efter fikat tog jag mig i kragen och fick till en lite längre tur än vad det blivit den sista tiden! En och en halv timme var vi ute och Colahästen var pigg och glad över detta och vi kom tillbaks svettiga båda två.
Men nu ska jag väl ändå försöka få till lite längre turer framöver, de dagar jag är ledig och det inte regnar eller är hårdfruset. 😁
Idag blir det dock promenad ner till ån för att titta på vattnet. Det tycker hon är onödigt (fasansfullt) och vill gärna hem igen.
imag1006imag1009
Sedan longerar jag en liten stund och vi gör inget avancerat utan hon får mest springa lite i bägge varven plus att jag testar om det fortfarande funkar att hon skrittar runt mig trots att jag står still och bara flyttar linan bakom ryggen. Det gör det, men jag måste smacka när hon är utom synhåll. 😊


imag1028

Cola sneglar på hindren och gör ett obetänkt rusande, så jag låter henne hoppa resten av tiden. Skulle väl byggt om lite och flyttat det med de höga stöden som stod i vägen lite för henne, men det hela blev så spontant att det fick vara. 😄

 

Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.