Blogg,  Djur,  foto

Kallt och hårt

I förrgår blev det en hyfsat rejäl tur som omväxling. Det var ju visserligen väldigt hårt ute och fläckvis lite halt, men bitvis kunde vi jobba på riktigt bra på banvallen i trav och ett par mindre galopper blev det ändå. Att vi sedan fick vända tillbaka hela vägen när vi hunnit nästan runt genom den risiga skogen där man bara kan skritta, pga pågående trädfällning – det var ju en missräkning. Men då blev det ju mer på banvallen istället.
Idag blir det ett extremkort ridpass. Jag har jobbat ända fram till mörkret i två dagar nu och hoppades på ett bra dressyrpass i paddocken ikväll. Men underlaget är både hårdare och framför allt knaggligare/gropigare än jag trodde efter ett par dagars frost. Att det bara varit noll idag på dagen, hjälpte inte mycket när det är minus på nätterna. 😖
Så det är inte bekvämt alls att rida och det tycker inte Lillstrumpa heller. Snubblar surt till några gånger. Så efter några varv i skritt, blir det bara lite, lite trav och sedan ett par varv i galopp i bägge varven. När hon sedan får gå ut genom öppningen blir hon jätteglad.
Ja ja, hon fick ju ändå röra på sig liiite, så hon inte stelnar till alldeles. 😁 Vi får se hur det är i morgon, med paddock och väglag, för då är jag ledig och tänkte rida mitt på dagen, efter mockningen.
Så här vackert kunde det annars se ut idag, utefter min arbetsväg. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.