Borstkriget

Hatet mot all slags borstning fortsätter, utan att matte begriper någonting. Det har pågått snart två månader nu. Hon skärper visserligen till sig efter ett par ordentliga åthutningar, men det är ju trist att det ska behöva krigas varje gång. Och att bara ha henne uppbunden i EN sida av grimman är absolut inte att tänka på längre. 😞

imag1060_1

Igår när jag mockade lösdriften, gick det betydligt lugnare tillväga. Både Helium, Hera och Roy stod ute och åt och inne i ligghallen var det siesta.
Cola stod och dåsade men precis när jag var klar och sa att ”nu tar vi oss en tur va?” så sjönk hon ner i halmen med en ljudlig suck. Jag hade inte hjärta att knuffa upp henne.

imag1056-01imag1054-01imag1059_1-01

Men efter att jag tagit en fika i sadelkammaren, så var damen vaken och stod och åt, så då blev det ett ridpass ändå. 😊
Allting var livsfarligt denna dag och enligt Lillstrumpa var det ett mirakel att vi ens kom levande ner till banvallen! Jag tyckte detta kändes så ansträngande att jag bestämde att det istället fick fungera som framridning, att skritta ner till banvallen, trava lite och sedan tillbaks skogsvägen. Sedan ägnade vi oss istället åt lite arbete i en något våt/tung paddock, (men det var inte värre än att det gick utmärkt att rida).
Colahästen skötte sig ypperligt och vi avslutade med tre språng i följd över de redan uppställda hindren! Tjoho vad kul! Den fega matten hoppar numera modigt över 60 cm utan att tveka! 😂😂😂
Idag är det bara mörker när jag kommer till stallet. En bläs och en vit fot kommer fram till staketet, inifrån hagen, så hon får komma in och äta lite mat och sedan gå ut igen.
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.