Blogg,  Djur,  foto

Annan-dag

Nu har det varit jul och den har passerat omärkligt förbi. Jobbade kvällen både fredag och julafton och igår 7 till 16. På julafton gjorde vi ingenting alls. Tre skor och trist väder och jag hittade inte hennes Cavallo-boots.
Igår blev det lite lättvindig longering i paddocken. Hade fått till mig att hon tydligen haft en ovanligt dålig dag, för de andra stackars hästarna hade inte fått stå och äta någonstans alls för Tant Sur, utan de skulle hutas åt hela tiden. Så jag tänkte att hon behöver nog motion.
Galopp över markbommar, hade jag tänkt mig. Men se det var tydligen helt omöjligt! Galopp gick bra, men så fort hon kom till bommarna bröt hon av till trav. Varenda gång!
Jag orkade inte kiva utan tänkte att vi får ta det uppsuttet en annan gång istället.
Hon fick trava över en radda med bommar istället och det gick galant och hon slarvade inte alls med hovarna, som hon ofta gör annars. Sedan lade jag upp dem till två små hinder och det var ju ännu skojigare och det kan man absolut ta i flygande galopp! 😂😂
Idag är det en annalkande (enligt smhi) storm ute men jag har hittat Cavallo-bootsen hemma i en garderob, så det ska bli promenad innan dess.

Allt är blött och geggigt. Men jag tar in damen och borstar ren hennes skolösa bakhov och sätter på booten där. Sedan ger vi oss iväg.
Regnet börjar efter ca två och en halv minut men det är ju inte så kraftigt så jag drar bara käckt upp huvan. Vinden tilltar dock så huvan blåser av med jämna mellanrum, men va fan… 😊
Sedan kommer hagelskuren Allan och överfaller oss! Hårda stora kulor som piskar ner. Cola förfasar sig och hoppar runt på stället och jag står med ansiktet nedvänt och håller i huvan. Säger till Cola att det går snart över.
Och det gör det ju med. Det övergår i regn och så småningom är vi tillbaka från vår halvtimmespromenad. Uppfriskande våta.

Cola får sina mineraler och när hon kommer ut i hagen, ställer hon sig och räcker ut tungan åt de andra nere i backen innan hon själv går bort till foderbordet igen! 😂😂😂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.