Blogg,  Djur,  foto

Pirrig häst och hagelskurar

Gråväder, regn, ishavsvindar, hagel i ansiktet och små små glimtar av sol. Det är dagens väder.
Det har flyttat in en kossa i en box i stallet. Den fick en kalv i söndags och ägaren var inte säker på om den drack som den skulle, så…

imag0785_1imag0787_1

Jag har mina funderingar över hur Lillstrumpa ska reagera när hon kommer in i stallgången. Jag har ju ingen lust att få en häst som får tokspel av rädsla och halkar omkull på betonggolvet.
Men när vi stått i dörröppningen en stund och jag förgäves försökt visa att det finns nötkreatur där (den där lilla saken syntes ju knappt) så råmade kon ett par gånger. Ingen som helst reaktion från Cola. Helt nollställd i ansiktet. Så det är ju bara att gå in som vanligt då. 😊
Hade det däremot varit fläckiga kalvar av rasen SLB eller SRB, då kan jag slå vad om att det blivit reaktion minsann! 😂
Vi går alltså in, men med siktet på den bortersta platsen i gången. Jag tänker inte på att vi då hamnar utanför den nye, tillfällige gästens box. Han som Cola är så kär i (över tråden) men inte fått hälsa på. Nu hänger hans täcke där och Cola går raka vägen fram och kör ner nosen i det och totalfastnar. Kan bara andas inåt, liksom. 😂 Jag får slita en bra stund för att få loss hennes nos därifrån.
Då leds Han plötsligt in i stallgången för att borstas, han med! Cola står som ett ljus och tittar flämtar och märker knappt att jag borstar och sadlar…

Haglet piskar i ansiktet när vi ger oss iväg, men sedan lugnar det sig faktiskt och det blir riktigt behagligt när vi fått upp värmen. Men det är tur jag har handskar. Det blir Ivarsson-rundan med lite jobb längs banvallen. När vi kommer tillbaks, så blir det lite trav på volter och serpentiner i paddocken och hon bjuder framåt riktigt bra!
Sedan ska vi ta några små skutt också och då kommer Främlingen tillbaka till gårdsplanen efter en liten ridtur.
Cola får extra pirr i hela kroppen och kastar sig först iväg i bocksprång mot första hindret, andra går hyfsat och mot det tredje vill hon satsa sådär väldigt, att fega lilla jag håller igen. Hon är ju snäll och hoppar ändå, men det blir ett sånt där kaninhopp.
Nästa gång hon ska hoppas, ska hon nog göra det utan publik… 😋

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.