Blogg,  Djur,  foto

Sol ute, sol i sinne

Jag kom upp i tid för att hinna rida före mitt läkarbesök, solen sken och det var ett par minusgrader ute. Jag provtrampade lite i paddocken och den fick godkänt, dvs den hade inte hunnit frysa mer än väldigt ytligt. Hurra!
Så det blev en liten minitur först som uppvärmning och sedan lite jobb i paddocken. Något som jag hoppas kunna få oss till att göra mer regelbundet (typ en gång i veckan) nu när hennes problem verkar ha gått över, peppar peppar. (Återbesök och kontroll av equiterapeuten i morgon.)
Det som kan sätta käppar i hjulet är dock om det blir hård tjäle…
Men idag är allting positivt och Lillstrumpa går glatt fram och försöker göra allt jag ber henne om!
Men oj vad mycket vi har att jobba med!
1. Hon tar inte stöd ordentligt i tygeln, utan går och nickar med huvudet mellan bra läge till alldeles för hopkrullat hela tiden.
2. Hon är något okoncentrerad och vinglig och när hon får en hjälp, är det risk att hon först inte reagerar och sedan alldeles för mycket.
3. Ibland byter hon galopp mitt i, och lurar mig några steg.
Men allt detta beror ju alltså helt på MIG, det vet jag, så det är bara att träna. Men går hon fram lika glatt, mjukt och villigt som idag, då blir det ett sant nöje!
Det som jag önskar, vore dock att få rida för en instruktör! Av en massa självklara orsaker, men också för att jag faktiskt inte VET hur man ska göra rätt hjälper för ”sluta”, utan bara prövar mig fram, och så behöver jag nån som föreslår vad jag ska göra när fantasin tar slut och som säger ”det är bra, så gör du det två gånger till!”.
Som avslutning hoppade vi också ett par hinder. 😊
Efteråt, ute i hagen, går jag runt lite och tar bilder på den soldyrkande flocken.

img_20161128_160206-01imag0984img_20161128_155105-01img_20161128_155512img_20161128_154749-01

Och det godaste finns naturligtvis längst ner i botten! 😂😂
Att sedan läkarbesöket går bra och att jag får bytt till julgardiner och sedan gjort en stor gryta med min jättegoda frikadellsoppa, det är bara ett stort plus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.