Blogg,  Djur,  foto

Piggelina

I natt var det minst sju minusgrader och det lämnade frostklädda träd och buskar efter sig, även om temperaturen steg till bara nån enstaka minus på dagen. I jobbet kör jag ofta förbi en svart kille med underbart tjockt hår som dessutom har en magisk lyster. (Ännu mer i motljus när det är lite sol.) 😉
imag0887_1-01imag0882-01imag0879-01imag0895imag0893-01
Idag slutar jag jobbet lite tidigare, så det blir naturligtvis direkt till stallet för en ridtur med Colahästen. Hon är lite extra pigg idag. Förfasar sig även lite extra över samma frostfläckar och mossiga stenar längs med vägen. Jag låtsas som det regnar.

imag0864

När vi travat och galopperat banvallen bort och gått skogsstigen tillbaka mot sandvägen, så gör hon den där nästan omärkliga knycken med nacken… ”Nehej du, det blir ingenting med det”, säger jag när jag för min inre syn kan se hur hon i galoppen längre fram i uppförslutet far iväg i vilda bocksprång.
Så vi tar och utnyttjar energin till jobb på banvallen istället. Hon jobbar på duktigt i traven, i sluta och skänkelvikning och små serpentiner och ökat och minskat tempo. Men jag känner hennes otålighet och försöker vara beredd när jag så småningom släpper fram henne i galopp. Men hon sköter sig ypperligt! Dvs hon har ju absolut inte lust med någon kort samlad galopp, men accepterar en normal frisk galopp!
På ett ställe längs banvallen stirrar hon lite extra på riset i dikeskanten när vi passerar. Vi har precis brutit av några steg i skritt. Jag kan inte se några som helst underligheter, men plötsligt dansar stollan steppdans. Hon nästan sätter sig ner, vänd mot diket, medan hon k-l-a-p-p-r-a-r med hovarna med en fantastisk hastighet.
”Men sluta nu, din stolla”, säger jag. ”Sluta!” Och då gör hon det. Sedan kan vi fortsätta trav- och galopparbetet.
Jag testar med rejäla halvhalter i galoppen. Mycket säte. Hon lyssnar, men ovan vid att matte sitter till så där kraftigt, så bryter hon av till trav och jag som inte har några egentliga planer med mina halvhalter, släpper henne i galopp igen, sitter till rejält igen och hon bryter av och sedan galopp igen! Ha ha, alltid ger det nåt! 😀
Sedan vill matte skritta sista biten hem. Det tycker hon är jättesvårt! Det blir småtrav/taktning mest hela tiden… Hon är för söt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.