Hemskeväder

I dagarna tre har det varit otroligt äckligt väder. Det är regnigt o blött, iskallt, blåsigt, snöslabb och runt nollan. I fredags var det därför allmän matlagning och städ och tvätt här hemma och det blev bara ett sent matbesök hos Colahästen.

imag1046_1

Igår har det övergått till duggregn när jag kommer dit för att mocka. Men det är sådana otroliga mängder med skit i lösdriften och även med nedtrampat hö runt foderringen att det tar JÄTTEtid! Och så kör jag naturligtvis fast i den steniga hemskegeggan med skottkärran och kommer varken fram eller tillbaka och när jag får kärran en aning i gungning, så fastnar jag naturligtvis i leran med mina stövlar, så då sätter sig kärran igen!
Jag är genomsvett och arg och bestämmer mig för en paus så jag tar in Cola och ger henne mat. Jag inser att jag ändå inte kommer att hinna rida innan mörkret, för mockningen tar ju mycket längre tid än beräknat.
Jag tar och tvättar alla hennes mystiska knottror/skorpor på bogarna med klorhexidin. Sedan sköljer jag med duschslangen. De leriga benen spolas också av. Så in i stallet igen för att torka av lite, gnugga in bogarna med aloeveragel samt salva in ett litet pyttesår på kotan, som hon fått i hagen.
När jag släppt ut henne i hagen igen, tar jag i med nya krafter och lyckas genom att växelvis dra och putta skottkärran, rubba den med tre centimeter i taget och får till slut ut den på fast mark utanför hagen. Men där är minst en full kärra kvar att hämta…

img_20160212_183204_1imag0914_1

Idag är det aningens kallare och det både snöar och regnar och blåser ishavsvindar. Brrr… Hera och Cola står inne i lösdriften och kurar och tycker det är väldigt onödigt att jag ska in med skottkärran just där. 😝 Som tur är, så är det inte mer än hälften så mycket att mocka idag, efter min noggranna mockning igår! Runt foderställningen nästan ingenting.
En liten mat- och mysstund med Cola i stallgången blir det idag med, men ridning är det inte en tanke på.
I morgon ska visst vädret bli fint och jag slutar jobbet redan två. Men det skulle bli ett par minusgrader så jag oroar mig för att blötan ska ha förvandlats till ishalka. Sommarskorna är ju fortfarande på och de har inga hål för broddar… Hoppas den utlovade solen tar bort eventuell isbildning.
Det här inlägget postades i Blogg, Djur, foto och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.