Blogg,  Djur,  foto

Flockar och capriol

Milt gråväder, lite trist men perfekt att rida i. Vi tar oss upp till Fällesåsen och runt Århult.

imag0940imag0937

Allt väl och en lång galopp längs grusvägen. På väg mot de långhåriga nötens hage går vi med stängsel till vänster om oss och en tråd med bakomvarande stup ner mot ån till höger. Planerar ta en galopp uppför branta backen när vi passerat korna.
Precis då lyfter en hel flock med fåglar nere från vattnet och Cola tar betäckning nästan under tråden till vänster! Det var oväntat, men går snabbt över. Kossorna lär ju inte vara några problem och när vi är mitt för dem, säger jag: å så sött, en hel flock med små kalvar har kommit till! Jag är redo med mobilen då plötsligt flocken med de små liven skingrar sig väldigt fort.
Jösses! Livsfara. Alarmsystemet träder i kraft och hästeländet vill fly jättefort men inte matte som får greppat tyglarna och en mycket tjusig capriol levereras och vi kivas lite om huruvida vi ska gå och vart och i vilket tempo.
Jag är glad att jag inte tappade mobilen!

imag0939

Sedan blir det ju en fördröjning av den planerade galoppen, så hon inte ska uppfatta det som flykt. Vi väntar tills hage och kalvar inte alls syns längre bakom oss. Då får hon galoppera. 😊

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.